KAPALI MÜZEDE TARİHİ ESERLER AMBALAJDA!

Kültür Bakanlığı'nın yayınladığı listelere baktığımızda müze ziyareti olmayan kent olarak geçen Adana'nın yöneticileri 'Kentte müze yok o yüzden bu rakamlarla karşılaşmanız normal' açıklamasını yapıyorlar. Arkeoloji Müzesi'nin taşınacağına dair 3 yılı bulan çalışmalar bir türlü bitmedi.

Müze ve Ören Yerlerini ziyaret eden kişi sayısının kaç olduğunu hiç merak ettiniz mi? Haberimiz yok diyor iseniz biz sizleri bilgilendirelim istiyoruz. 2 milyon 200 bin kişilik Adana’da müzeler kapalı ve bir kişi dahi müzeye para verip gitmemiş! Böyle bir kentti yönetimde söz sahibi olanlar da sürekli olarak açıklamalarında ‘Adana, turizm kenti olacak’ ifadesine vurgu yaparak hamasi nutuklar atıyorlar.

KÜLTÜR BAKANIMIZ ÖMER ÇELİK’Tİ!

Kültür Bakanlığı’nın yayınladığı listelere baktığımızda müze ziyareti olmayan kent olarak geçen Adana’nın yöneticileri ‘Kentte müze yok o yüzden bu rakamlarla karşılaşmanız normal’ açıklamasını yapıyorlar. Arkeoloji Müzesi’nin taşınacağına dair 3 yılı bulan çalışmalar bir türlü bitmedi. Müzedeki tarihi eserler ise yaklaşık 3 yıldır ambalajlanmış ve taşınacağı günü bekliyor. Ömer Çelik gibi Adana’nın iktidar partisinin milletvekili olarak Kültür Bakanlığı yapmış siyasetçilerimiz de var iken, müzelerin bir türlü işlevsel hale gelmemesi ise düşündürücü.

AÇIK OLAN TEK MÜZE ATATÜRK MÜZESİ!

Adana’da açık olan tek müze Atatürk Müzesi. Atatürk Müzesi’ni gezenler de okul öğrencileri. Adana Arkeoloji Müzesi’nin taşınacağından hareketle tüm tarihi eserler ambalajlanarak taşınacağı günü bekliyor. Müzenin kapısına kilit vuruldu. Müze Müdürü ve Kültür İl Müdürü ise açık olmayan müzelerden sorumlu olarak görevlerinin başında. Etnoğrafya Müzesi’nin durum ise ortada. Misis Mozaik Müzesi ziyarete kapalı. Özel bir şirket aracılığıyla tarihi eserler taşıma sırasında bir zarara uğramasın diyerek poşetlenmiş halde bekliyor!

MÜZESİZ ŞEHİR ADANA!

Adana Arkeoloji Müzesi inşaat alanı gibi ve bu kente gelen insanlar müzesiz kentte turizmi nasıl geliştirecek iseler onu geliştirmeye çalışıyorlar. Yakın tarihte yeni inşaatı yapılan müzenin hizmete gireceğinin müjdesi veriliyor ama bu kent nedense bir türlü müzesini kavuşamadı. İktidara, muhalefete mensup siyasiler ise bu ilgisizlikten hiç rahatsız değiller. Kentin turizmini canlandırmak isteyenler de ‘müzesiz şehir Adana’nın’ nasıl tanıtımını yapacaklarına ait kara kara düşünmeye başladılar.