Karaaslan, “AKP yöneticileri komik duruma düşüyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkan Yardımcısı Yüksel Karaaslan, eleştiriyle hakaret arasındaki farkı bilmeyen AKP’li yöneticilerin kavram karmaşası yaratarak hedef saptırmaya çalıştığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem Cumhurbaşkanı’nı hem de AKP’li yöneticileri siyasi nezaket çerçevesinde sert bir dille eleştirdiğini ancak hiçbir zaman hakaret etmediğini belirten Karaaslan, AKP’li yöneticilere “Şehitlerimize ‘kelle’, Anayasa Mahkemesi’ne ‘kitap yüklü merkepler’, İzmir’e ‘gavur’, ülkenin kurucu partisine ‘cibilliyetsizler’ diyerek hakaret eden Cumhurbaşkanı hakkında da suç duyurusunda bulunacak mısınız” diye sordu.

 

“ATATÜRK’E VE İNÖNܒYE HAKARET EDENLER HAKKINDA NEDEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUYORSUNUZ”

CHP Adana İl Başkan Yardımcısı Yüksel Karaaslan yaptığı yazılı açıklamada, AKP İl Başkan Yardımcısı Ali Sorar’ın CHP İl Başkanı Ayhan Barut’a yönelik haddini aşan sözlerine sert bir şekilde yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanının tarafsızlığını eleştirdiği sözlerin AKP yöneticilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Karaaslan, “Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanına hakaret etmekle suçlayan AKP’nin yöneticilerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’e, ikinci cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’ye her fırsatta hakaret eden kişiler hakkında neden suç duyurusunda bulunmadığını merak ediyoruz” dedi.

“CUMHURBAŞKANI HAKKINDA DA SUÇDUYURUSUNDA BULUNACAK MISINIZ?”

Karaaslan, Ali Sorar’ın “Hakaret, bir kişiyi bir olay belirtmek suretiyle halkın düşmanlığına ve aşağılamasına sebep olması veya namus ve onuruna dokunacak bir fiil yakıştırmasıdır” şeklindeki tanımlamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çiftçiye ‘Ananı da al git, artistlik yapma lan’,  ülkenin kurucu partisine ‘Cibilliyetsizler’,  çağdaş, demokrat insanların yaşadığı İzmir’e ‘Gavur’ , gazetecilere ‘Boyunlarındaki tasmalardan kurtardık’, Anayasa Mahkemesi üyelerine ‘Kitap yüklü merkepler’, şehitlere ‘kelle’ dediği sözlerini anımsatarak “Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da hakaret suçlamasıyla suç duyurusunda bulunacak mısınız” diye sordu.

“AKP’NİN YÖNETİCİLERİ YAPTIKLARI AÇIKLAMALARLA KOMİK DURUMA DÜŞÜYOR”

CHP’li Karaaslan Sorar’ın “Eleştiri, bir kişi, eser ya da konuyu doğru ve yanlışlarını göstererek anlatmak amacıyla yapılır” şeklindeki tanımlamasına ise, “Tarafsızlık yemini eden Cumhurbaşkanı’nın yetkileri yasalarla belirlenmiştir. Cumhurbaşkanı AKP’nin genel başkanı ve ülkenin başbakanı gibi hareket edemez. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu gerçekliğe vurgu yaparak, özgürlükler üzerindeki kısıtlamaların, yargı tarafsızlığını ortadan kaldırmaya yönelik söylemlerin ve uygulamaların Cumhuriyet rejimi ve demokrasiyle bağdaşmayacağını belirtmiştir. Bu tür uygulamaların ancak dikta yönetimlerinde yaşanabileceği eleştirisine ise AKP’nin yöneticilerinin tahammülsüzlüğü ortadadır. Eleştiri ile hakaret arasındaki farkı bilmeyen AKP’liler yaptıkları açıklamalarla komik duruma düşmektedir” diye konuştu.

“CHP İL BAŞKANININ TAHSİLİNİ SORGULAMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL”

“İl Başkanımız Ayhan Barut’un tahsilini sorgulamak ne Ali Sorar’ın ne de bir başka AKP’li yöneticinin haddi değildir” diyerek sözlerini sürdüren CHP İl Başkan Yardımcısı Karaaslan, AKP’li Sorar’ın CHP’yi terör ve terör örgütüyle bağdaştıran sözlerine de sert tepki gösterdi.

AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında terörün ülke gündeminde olmadığını anımsatan Karaaslan, iktidarın terör örgütüne verdiği tavizler nedeniyle bugün ülkenin en büyük sorununun terör olduğunu vurguladı.

“TERÖR ÖRGÜTÜ ŞEHİRLERİ CEPHANELİĞE ÇEVİRİRKEN İKTİDARDA KİM VARDI?”

Sorar’a, AKP hükümetinin yürüttüğü sözde çözüm süreciyle ilgili olarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı, AKP’nin eski sözcüsü Hüseyin Çelik’in “PKK şehirlerde yapılanırken, devlet eli kolu bağlı bekledi” şeklindeki sözlerini hatırlatan CHP İl Başkan Yardımcısı Karaaslan, “Terör örgütüyle çözüm süreci adı altında yürütülen ve kamuoyundan sır gibi saklanan pazarlık sürecinde terör örgütünün bazı şehirleri cephaneliğe çevirmesine göz yuman AKP iktidarı değil mi? Terör nedeniyle bugün dökülen kanda AKP iktidarının doğrudan sorumluluğu vardır ” şeklinde konuştu.

“ALEVİLERE SALDIRANLARA DESTEK Mİ VERİYORSUNUZ?”

Ayrımcılığı körükleyen, insanları inançlarına, fikirlerin göre ayrıştıran politikaları yaşama geçiren AKP’nin biat eden, sorgulamayan, tek mezhebe bağlı, dindar ve kindar bir toplam yaratmaya çalıştığını ifade eden Karaaslan, AKP’li yöneticilerin Alevilere yönelik saldırılar karşısında suskun kalmasını da sorguladı. Karaaslan, “Yobazların Adana’da Perşembe akşamı Alevi yurttaşlarımıza yönelik saldırısına neden sessiz kalıyorsunuz? Cumhurbaşkanının hakaretlerine sessiz kaldığınız gibi o yobazların Alevilere yönelik sözlerine ve eylemlerine de sessiz kalarak destek mi veriyorsunuz” dedi.

 

“NE ZAMAN GERÇEKLERİ GÖRÜP VİCDANINIZIN SESİNE KULAK VERECEKSİNİZ”

AKP iktidarı döneminde kadına yönelik şiddetin yüzde 1400, boşanmaların yüzde 37,3, tüketici kredisi borçlarının yüzde 5 bin 682, intihar olaylarının yüzde 33, uyuşturucu bağımlılığının yüzde 678, cezaevlerinde uyuşturucu ticaretine girenlerin yüzde 355, bonzai kullanımının yüzde 300, son beş yılda esrar kullanımının, yüzde 140, kokain kullanımının yüzde 572, fuhşun yüzde 790,4, cinayet suçunun yüzde 261, cinsel tacizlerin yüzde 449; çocukların cinsel istismarının yüzde 434 oranında arttığına dikkati çeken CHP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Karaaslan, “Ne zaman gerçekleri görüp halkın ve vicdanınızın sesine kulak vereceksiniz. Bu tablonun tek sorumlusu 14 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP iktidarıdır” ifadelerini kullandı.

 

“CHP POLEMİK YARATMIYOR, SORUMLULUĞUNUN GEREĞİNİ YERİNE GETİRİYOR”

CHP’nin dini, dili, etnik kökeni, düşüncesi ne olursa olsun hiçbir ayrım yapmaksızın toplumun tüm kesimlerini kucaklayan ve halkın sorunlarının çözümü, ülkeyi çağdaş medeniyetler seviyesine taşımak, daha çok demokrasi ve özgürlük için politika üreten bir parti olduğunun altını çizen Karaaslan, “CHP hiçbir zaman polemik yaratan değil kamu yararı için yasal çerçevede sorumluluklarının yerine getiren ülkenin yegane partisidir. CHP, Cumhuriyetin de demokrasinin de özgürlüklerin de teminatıdır. CHP’yi hedef yapıp ortak oldukları suçları perdelemek isteyenler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak. AKP’li Ali Sorar’a sözlerini aynen iade ediyoruz” diye konuştu.