Karaisalı Belediyesi icralık oldu!

MHP'li Sadettin Aslan'ın başkanlığındaki Kariasıl Belediyesi temizlik işçilerinin parasını ödeyemeyince icralık oldu.

MHP'li Sadettin Aslan'ın başkanlığındaki Kariasıl Belediyesi temizlik işçilerinin parasını ödeyemeyince icralık oldu.

Karaisalı Belediyesi'nden 365 bin 831 lira 69 kuruş tutarındaki alacağını tahsil edemeyen, Belediye'nin temizlik işleri yüklenicisi firması Albeyaz İnşaat - Mehmet alıcı, alacaklarını icra yoluyla almak için yasal işlemlere başladı. Şirket, Adana 11. İcra Müdürlüğü'nün 2017/11302 nolu icra dosyasında işlem gören icra takibinde Karaisalı Belediyesi'nden 365 bin 831 lira 69 kuruşu asıl, 10 bin 589 lira 99 kuruş işlemiş faiziyle birlikte toplam 376 bin 421 lira 68 kuruş ödeme emri çıkarttı.

İTİRAZ ETTİLER

Karaisalı Belediyesi'nin, belediyenin temizlik işlerini yürüten Albeyaz İnşaat - Mehmet Atıcı'nın İcra müdürlüğü yoluyla gönderdiği ödeme emrine süresi içirnde itiraz ettiği öğrenildi. Belediye'nin, yüklenici firmanın alacaklarının ödenmemesine gerekçe olarak, şirketin vergi ve sigorta borçları olmasını gösterdiği ileri sürülüyor.

BU YILA KADAR SORUN YOKTU

Karaisalı Belediyesi ile yüklenici firmalar Albeyaz İnşaat - Mehmet Atıcı, Varda ve Adasu Çevre Teknolojileri firmaları arasında bugüne kadar sorun yaşanmadığı belirtiliyor. Yüklenici firmalar ile Karaisalı Belediyesi ve Başkan Sadeettin Aslan'ın arasının açılmasınının nedeninin firmaların üstlendikleri işleri yerine getirememeleri olduğu ilçede büyük merak konusu oluyor.

HİZMET ALIMI DA TARTIŞILIYOR

Öte yandan, Karaisalı Belediyesi'nin daha önce 100 kişilik hizmet alımı yaptığı ifade edilerek, bu 100 kişinin kaç tanesinin çalıştığı da ilçede merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu arada, Karaisalı Belediyesi'nin en yüksek ödeneği Sadettin Aslan döneminde aldığı, buna karşılık, belediyenin ilk kez icra ile karşı karşıya kaldığı öne sürülüyor. Vatandaşlar, Karaisalı Belediyesi'nin icralık duruma gelmesinin Karaisalı halkı ve MHP açısından kabul edilemez durum olduğunu ifade ediyorlar.