Karakaya: ''Kişi yararına değil, toplum yararına belediyecilik''

CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Erkan Karakaya, Çukurova ilçesinde yaşayanların, alanlarını ve çevresini sorgulayan, ne istediğini bilen aydın bir halk olduğunu belirterek, “Çukurova’da Avrupa Kentsel Şartı Kentli Hakları Bildirgesine sadık kalınarak Avrupa standartlarında bir yaşam alanı yaratılması temel hedefimizdir.” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Erkan Karakaya, Çukurova İlçesinin imarlı ancak çağdaş olmayan fiziki görüntüsünün imar uygulamalarındaki kişi yararını gözeten planlamanın önemli bir rolü olduğunu belirtti.

Çukurova’da yapılaşmanın genel karakterinin yapı ve nüfus yığılması şeklinde geliştiğini kaydeden Karakaya şöyle dedi;

“Kentsel politikaların temel amacının toplum ile mekan arasındaki uyumu sağlamak olduğu genelde kabul gören bir yaklaşımdır. Oysa ülkemizin kentleşme süreçlerine baktığımızda hakim göstergenin, kent topraklarının bireysel çıkarlar uğruna yağmalandığını görmekteyiz. Bilimsel doğrular ve kamu yararı üzerine kurgulanmayan planlarda yer alan sosyal donatı alanları, yeşil alanlar, kent içi ulaşım, kimliksiz TOKİ konutları, yetersiz meydan anlayışı, kent kimliğine saygısızlık, yerleşim alanlarımızı içinden çıkılmaz bir kaos ortamına sürüklemektedir.

Türkiye olarak imza koyup taraf olduğumuz Avrupa kentsel şartı yerel yönetimlerin önceliklerini şöyle sıralamaktadır.

-Yaşanabilir, çevre dostu koşullara sahip, iyi konumlanmış ve yeterli özelliklere sahip konut sağlanması,

-Kültürel olanaklar, spor ve dinlence faaliyetleri, sosyal gelişim, özgür dolaşım, tüm yol kullanıcıları arasında uyumlu bir denge sağlanması

-Yoksulluğu karşı önlemler alınması ve özellikle engellilere gerekli donanımın sağlanması

Güvenlik, refah, iş, eğitim ve öğretim olanaklarının sağlanması

-Yerel yönetimlerin olmazsa olmaz şartlarından olan bu saptamalar, Çukurova ilçemizin halkının’ da öncelikli hakkı olarak görünmeli ve bu doğrultuda tavizsiz bir şekilde kamu ve toplum yararı çerçevesinde çaba sarf edilmesi gerekmektedir.

AVRUPA STANDARTLARINDA YAŞAM ALANI

Çukurova ilçesi halkı yaşam alanlarını ve çevresini sorgulayan, ne istediğini bilen aydın bir halktır. Bu nedenle kentin bu bölgesinde Avrupa Kentsel Şartı içerisinde yer alan 20 maddelik Kentli Hakları Bildirgesine sadık kalınarak Avrupa standartlarında bir yaşam alanı yaratılması temel hedefimizdir.

Çukurova ilçesinde temel kentli haklarının hayata geçirilmesi içi gerekli insan kaynağı’ da bilgi birikimi’ de mali imkanlar’ da mevcuttur. Yeter ki hayata gerilme iradesi konulabilsin. Bizler bu iradeyi ortaya koyarak yaşanabilir bir Çukurova yaratmak gayreti ve kararlılığı ile aday adayı olduk ve umuyorum ki Çukurovalılar da bu haklarına sahip çıkacak siyasi anlayıştaki insanları destekleyeceklerdir.