Karakaya, Ümit Özgümüş ve Rıfat Söylemez'i mahkemeye verdi

Hakaret içeren mesajlar ve asılsız, yalan haberlerle kendisine hakaret edildiği, şirketi SAMPAŞ’ın itibarsızlaştırılmak istendiğini açıklayan Şekip Karakaya, Ümit Özgümüş hakkında 10 bin liralık manevi, Rıfat Söylemez’le ilgili de şahsı ve şirketi adına 20’şer bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, Uluslararası Bilişim Şirketi SAMPAŞ İcra Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, asılsız ve gerçeğe aykırı haberler yaparak kendisini ve şirketini maddi manevi zarara uğratmaya çalıştığı gerekçesiyle, Gazeteci Rıfat Söylemez hakkında dava açtı. Karakaya, kendisiyle ilgili yalan, yanlış ve hakaret içeren haberler yayınladıkları gerekçesiyle Rıfat Söylemez’e 20 bin liralık maddi, SAMPAŞ’la ilgili yapılan asılsız haberlerle ilgili de 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Şekip Karakaya, Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ümit Özgümüş hakkında da, sosyal medya yoluyla kişilik haklarına hakaret suçlamasıyla 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Her iki şahsın da son zamanlarda kasten ve periyodik olarak kendisini, şirketini ve siyasi girişimlerini yıpratma amacıyla hakaret, yalan, yanlış bilgi içeren haberlerle  mesajları, gerek basın gerek sosyal medya yoluyla kamuoyuna aktardığını söyleyen Şekip Karakaya, Yüce Yargıya olan güveninin tam olduğunu,  haksız eylem ve hakaretlerin gereken cezaya çarptırılacağına inandığını belirtti.