Karalar'a soğuk duş!

Adana Büyükşehir Belediyesi idaresi Mayıs ayı meclis oturumlarına 1 milyar 500 milyon liralık borçlanma yetkisine ait teklifi getirip gündeme aldı. Gündeme alınan bu teklif yasa gereğince komisyonlara sevk edildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi idaresi Mayıs ayı meclis oturumlarına 1 milyar 500 milyon liralık borçlanma yetkisine ait teklifi getirip gündeme aldı. Gündeme alınan bu teklif yasa gereğince komisyonlara sevk edildi. Cumhur İttifakı’nın ortak kararı gereğince Başkan Zeydan Karalar’a borçlanma yetkisi verilmeyeceği yönünde genel kanaatin oluştuğu bilgileri bizlere ulaşan bilgiler arasında yer aldı.

MECLİSTE BEKLETMEYE DÜŞÜNÜYORLAR

Büyükşehir belediyesinde çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur İttifakı, Başkan Zeydan Karalar’ın borçlanma teklifine sıcak bakmıyor. İlgili borçlanma yetkisini komisyonlara gönderip burada uzun süre tutmayı, meclise getirilmesi halinde de ‘evet’ demeyerek borçlanma yetkisini vermek istemediği kulislere yansıyan bilgiler arasında yerini aldı. İsminin açıklanmasını istemeyen Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyeleri, ‘Başkan Zeydan Karalar bu borçlanma yetkisini otobüs almak için kullanacağını belirtiyor. Miktar olarak yüksek olan bu rakam konusuna sıcak bakmıyoruz’ diyerek görüşlerini dile getirdiler. Yasa gereğince Adana Büyükşehir Belediyesi’nin toplam bütçesinin yüzde 10’nu açmayacak miktarda borçlanma yapılabiliyor. İstenilen borçlanma miktarı da yasal dayanak taşıyor.