Karalar'dan 2 müjde

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın seçim döneminde Adanalılar'a vermiş olduğu su ücretlerinde indirim ve elektronik saatlerden vazgeçme sözü hayata geçiyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın seçim döneminde Adanalılar’a vermiş olduğu su ücretlerinde indirim ve elektronik saatlerden vazgeçme sözü hayata geçiyor. Dün toplanan meclis oturumunda su ücretlerinin yüzde 10 oranında aşağıya çekilmesi, elektronik saatlerden vazgeçilerek mekanik saat kullanımına dönülmesi teklifleri Cuma günü meclise yeniden getirilmek üzere komisyonlara sevk edildi.

MECLİSTE AFAKAN BASMA TARTIŞMASI

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı oturumuna ‘Başkanı afakanlar bastı’ tartışması damgasını vurdu. AK Parti Gurup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı gündem dışı söz alarak Başkan Karalar’ın belediye borcunu her ortamda dile getirmesini eleştirdi ve ‘afakanlar mı basıyor?’ sorusunu yöneltti. Ozan Gülaçtı, ‘sürekli borç konuşuyorsunuz. Siz böyle yapınca Adanalılar’ı da sıkıntı basıyor. Borçlanma konusunda ağlamayın. Biz sizin hizmet edeceğiniz her konuda bu meclis destek verecektir. Sinek sorunu var. İlaçlamaya başlayın lütfen. 3 büyük köprü çalışması vardı. Bunlar tamamen durduruldu. Köprülerin akıbeti ne olacak? Sizden hizmet bekliyoruz’ dedi ve eleştirilerini sıraladı.

ÇAY: İVEDİ YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay gündem dışı söz aldı 14 köye yönelik çilek fidesi dağıtım törenine kendisinin ev sahibi olmasına karşın davet edilmemesini siyasi nezaketsizlik olarak değerlendirdi. Anayolların ilçede delik deşik olduğunu söyleyen Başkan Çay, yolların yarıldığını, kendisinin köy yollarını toprak ile yama yaptığını ancak bunun da sorunu çözmediğini söyledi. Çay, Kurtuluş Bayramı’nda sanatçı desteği verilmesinin kesildiğini ve kendisinin artık yerel sanatçılar ile kurtuluş törenini gerçekleştireceğini söyledi. Akçatekir yalla merkezinde çöp aracı sıkıntısının olduğunu, kendisinin 5 çöp aracı ile temizlik yaptırdığını söyleyen Başkan Çay, çöp transferinin de yapılmayarak ilçenin kaderine terk edildiğini ifade etti.

KARALAR: RAKAMLAR ÜRKÜTÜYOR

Başkan Zeydan Karalar eleştirilere yanıt verip ‘4 Milyar lira borcumuz var. Ürkütücü bir rakam bu. Her ay 60 milyon açık var. Uncu, mazot verenler kapımıza gelip dayandı. İlaç konusu da aynı durumda. Envanter çıkarıyoruz. İlçelerden makineleri çektim. Her ay 20 milyon lira araç kirası ve yakıt parası ödüyorum. Altından kalkacak gibi değil. 1 ay çalıştırılıp 12 ay kira parası ödenen araçlar var. Bunlara izin veremem. İvedi olan ihtiyaçlara yanıt vereceğiz. 19 Mayıs törenlerinin giderlerini Büyükşehir, Seyhan ve Çukurova olarak ortak altından kalkacağız ve böyle üstlendik. Onun için Kurtuluş Bayramı sanatçı parasını ödeyemiyoruz. Acil onarım gereken yolları elbette yapacağız. Siz bu durumu biliyordunuz niçin aday oldunuz diyen meclis üyesi kardeşim istiyor ki sürekli kendileri aday olsunlar ve biz aday olmayalım. Böyle bir olay yok’ dedi ve eleştirilere yanıt verdi.

SEYHAN, MERCİMEK VE GÖKÇE’DEN AÇIKLAMALAR

Meclis oturumunda CHP’li Serdar Seyhan partisi adına söz alarak Zeydan Karalar’a yapılan eleştirileri doğru bulmadığını söyledi ve elinizi vicdanınıza koyarak eleştirin uyarısını tüm meclise yaptı. Ekipman ve mali bütçe dengesinin de belediyeye şart olduğunu söyledi. İYİ Partili Recai Mercimek ise Zeydan Karalar’ın Adana gibi başkan olduğunun altını çizdi ve 32 günlük bir belediye başkanından çok şeyler beklenildiğini, Adana ittifakının kurulması gerektiğini ve tüm meclis üyelerinin Karalar’ın hizmet etmesi için destekçi olmasının gerekliliğini örnekleriyle ortayakoydu. Saimbeyli Belediye Başkanı Şahin Gökçe’de su kanallarının tamiri gerekliliğini ortaya koyan bir konuşma yaptı. Kardan dolayı yolların delik deşik olduğunu söyledi ve yol ihalelerinin yapılmasının zorunluluğuna işaret etti.