Karalar, "Kadın-erkek eşitliğine kadar mücadeleye devam"

Başkan Zeydan Karalar, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, belediyenin kadın şoförleri ve park bahçeler çalışanı kadınlarla bir araya geldi.

KADIN ÇALIŞAN ORANI YÜKSELMELİ

CUMHURİYETİN KAZANIMLARI YOK OLURSA, EN ÇOK KADIN ZARAR GÖRÜR

TOPLUMUN YARISI ZİNCİRLERLE BAĞLIYKEN, DİĞER YARISI YÜKSELEMEZ

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşmaktadır. Mümkün müdür ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de, kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça, öteki kısmı göklere yükselebilsin?” sözünü hatırlatan Başkan Zeydan Karalar,  “Bir ülkede kadınlar, erkekler kadar fırsat eşitliliği yakalayamamışsa, aydın ve özgür değillerse, o ülkenin aydın ve müreffeh olma şansı yoktur. Toplumun yarısını oluşturan kadınları, olabildiğince yüksek oranda hayatın içinde tutmak çok büyük önem taşıyor” diye konuştu.

EŞİTLİĞE KADAR MÜCADELEYE DEVAM

Kadınların, hayatın her alanında yer alması gerektiğine dikkat çeken Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti:  “Kadınlarımız en az erkekler kadar sosyal, siyasal, toplumsal ve ekonomik alanda yer almalıdır. Kadınlarımız karar alma mekanizmalarında daha yüksek oranda bulunmalıdır. Bir ülkenin daha müreffeh ve çağdaş hale gelmesi ancak kadınların toplumun her alanında daha fazla yer almasıyla mümkün olacaktır. Ülkemizde Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra, hayatın her alanında yer alan, hayatın içinde olan kadın sayısı artmakla beraber, bu konuda henüz istenilen seviyede olmadığımız açıktır. Kadınlarımızın erkeklerle eşit haklara sahip olacağı ve hayata dair bütün alanlarda, çağdaş Türkiye’yi oluşturacak şekilde yer alacağı güne kadar, kadınlarımızla birlikte omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Ülkemizde köklü demokrasinin yerleşmesi, siyasetin oturması, evrensel değerlerde insan haklarının gelişmesi ve refahın sağlanması açısından, kadınlarımızın her alanda daha fazla yer almasının gerekliliğine inanıyoruz. Bu yüzden, kadın-erkek eşitliği yolunda mücadele etmeye, çalışmaya devam edeceğiz.”