Karalar önerdi Sözlü işe aldı!

Meclisin gündemi 'Ülkücülerin işten çıkarılması' konusu olunca Saimbeyli Belediye Başkanı Gökçe bir itirafta bulundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin dün toplanan Aralık ayı meclisinde gündem işten çıkarıldığı belirtilen ülkücü işçiler oldu. Saimbeyli Belediye Başkanı Şahin Gökçe meclis kürsüsünden bir konuşma yaparak ‘Hüseyin Sözlü döneminde Zeydan Beyin önerdiği isimleri Hüseyin Beyin işe aldığı kişilerin bu belediyede çalıştıklarını da biliyoruz. İşçi kıyımı yapmayın’ dedi.

DEMİRDAĞ: ÜLKÜCÜ KIYIMI VAR!
MHP adına söz alan Cemal Demirdağ, her Cuma akşamı insanların ‘işten atıldık mı?’ sorusuna yanıt aramak için işçilerin tedirgin olduklarını belirtip “Son 25 yıldır Adana Büyükşehir Belediyesi’ni sağ iktidarlar yönetti. Son 5 yılda ülkücü arkadaşımız belediyeyi yönetti. Burada çalışanların ülkücü olmaları gayet doğaldır. İşten çıkarılanlar ülkücülerdir. Ekmek ile oynamayın. Yazık ediyorsunuz” şeklinde konuştu.
MERCİMEK: KARALAR İŞÇİ DOSTUDUR
İYİ Parti adına konuşan Recai Mercimek ise işten çıkarılan kişilerin siyasi fikirlerine, dünya görüşlerine ve ideolojilerine göre değil, işte başarılı olup olmadıklarına bakıldığını kaydedip işten çıkarılmaya temelde kendilerinin de karşı olduklarını söyledi. Mercimek, Zeydan Karalar’ın Seyhan Belediyesi’nde adının işçi dostu olarak bilindiğinin de hatırlanmasını isteyerek konuyu kıyım noktasına getirmenin Zeydan Karalar’a haksızlık olduğunu belirtti.
GÜNDOĞAN: SÖZÜNÜZDE DURMADINIZ
AK Parti adına söz alan Vedat Gündoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Zeydan Karalar’ın yerel seçimler öncesinde namus sözü vererek işçi kıyımı yapmayacaklarını söylediğini hatırlatıp “Bugün gelinen noktada sözlerinde durmayan siyasiler konumuna geldiler” eleştirisinde bulundu. Bu arada Gündoğan, bir önerge vererek ÇKS’ye kayıtlı çiftçilerin elektrik faturalarının Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesini önerdiklerini söyledi.
ÇAY: ARTIK BU İŞE BİR SON VERİN
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, işçi çıkarılmalarını değerlendirip ‘Artık bu işe bir son verin’ uyarısında bulundu. Çay, Pozantı Su konusunda haklı olarak belediyenin alacağı olan yüzde 4’lük gelirin kendilerine ödenmediğini ve bunun da yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlattı. Çay, Akçatekir’deki Pozantı Belediyesi’ne ait yerin kendilerine acilen devir edilmesini de talep edip bu anlamda yaptığı hukuki mücadelede geldiği noktayı izah etti.
SEYHAN: SİZ İŞÇİLERİ ÜLKÜCÜ OLARAK MI GÖRÜYORSUNUZ?
Bütün eleştirileri yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Serdar Seyhan, her konuşmacının ‘ülkücüler işten çıkarılıyor’ demesini anlamadığını belirtip “Siz işçiye ülkücü veya değil olarak mı bakıyorsunuz? Sizden işçi çıkarımına karşıyız söylemini beklerdim. İdeolojik işçi çıkarımı söz konusu değildir. Bu belediyede sadece ülkücüler çalışmıyor. İşten çıkarılanlar da sadece ülkücüler değil” dedi. Seyhan, konuşmacıların iş ahlakı, işi yapıp yapmadığı gibi konularda da sorgulama yapmalarını istedi.