Karalar, ''Şimdiden bir şey söylemek doğru''

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ceyhan Belediyesi'ndeki operasyonla ilgili şimdiden bir şey söylemenin doğru olmayacağını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar gazetecilerle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaparak hizmetlerini anlattı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda slayt eşliğinde yol, su, kanalizasyon hizmetlerinin gösteriminde bulunan Başkan Zeydan Karalar soruları da yanıtladı.

PROJEYİ OCAK AYINDA AÇIKLIYORUM

Kendisinin de kalıcı, adının anılacağı hizmetler yapmak adına proje ürettiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Ocak ayında proje açıklayacağım. Ocak ayındaki proje açıklamamda halkın istediği projelerde olacak. Önemli sayılacak projeleri de halkımla paylaşacağım. Mega Proje olarak Metronun ikinci hattını bitirmek istiyoruz. Arkadaşlarımız bunun üzerinde çalışıyorlar. 1. Aşamasının Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bakanlığa devri konusunda bir kararı olur ise Adanalı mutlu olacaktır. Biz de ciddi firmalar ile Metronun ikinci etabı konusunda çalışıyoruz. Adanalı Ocak ayında inşallah bizim projemizle müşerref olacak” dedi.

 

YAPILAN HİZMETLERDEN BAZILARI

18 ay içinde 132 köye ASKİ marifetiyle su götürdüklerini belirten Başkan Zeydan Karalar, 76 köye su götürme projesinin de devam ettiğinin altını çizdi. Turgut Özal Bulvarı üzerindeki çalışmanın yağmur sularının sele dönüşmemesi adına önemli bir çalışma olduğunu ve bitirilmesi adına da hızla çalışıldığını kaydeden Zeydan Karalar, 30 milyon liralık araç parkını belediyeye kazandırdığının da müjdesini verdi. Alınan araçların 19 ayda kendi paralarını çıkarıp amorti ettiğini söyledi.

 

AHŞAP MALZEMELER ORTALIKTA YOK

Bir belediye başkanının zamanı ve parayı iyi idare ederek iyi kadro kurmak zorunda olduğunu ve bunu da kendisinin başardığını gazetecilere anlatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “ASKİ’yi eksi 145 milyon liradan artı 98 milyon lira kazanç elde eden kurum haline getirmek kolay değil. Yüzde 27 kırımla ihaleleri gerçekleştirip belediyeye kazanç sağlıyoruz. 2 bin 300 m3 ton ahşap malzeme alınıp yılda 900 m3 ton işleyen bir kurumun deposunda bin 300 m3 ton ahşap malzemenin olması lazım. Ama bakıyorsunuz ortada ahşap malzeme yok. Biz bunlarla uğraşıyoruz” açıklamalarıyla önemli bilgiler aktardı.

 

ADANA’NIN SU SORUNU VAR

Bir soru üzerine Adana’nın su sıkıntısının da olduğunu belirten Zeydan Karalar, Çatalan’ın ikinci bölümünün hemen harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi. Yediğöze Barajı’nın da yapımının tamamlanıp hizmete girmesinin elzem olduğunu söyleyen Karalar, ASKİ’nin 900 bin abonesinin bulunduğunu, aylık olarak 70 milyon lira tahsilat geliriniz elde edildiğini ve su fiyatları konusunda tüm Büyükşehir Belediyeleri arasında sondan üçüncü olarak ucuz olmak koşulu ile suyu halka içirdiklerini bilgiler arasında basın mensuplarıyla paylaştı.

 

309 İCRA TAKİP DOSYASI VAR

Belediyede halen 309 adet icra takip dosyasının bulunduğunu icralar ile uğraşmaktan yorulduklarını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, alacaklı olan kişilerin alacak miktarlarının 483 milyon lira olduğunu ve bunun 193 milyon lirasının ödenerek yaklaşık yüzde 40 ödeme yapıldığını söyledi. Alacaklı olan kişilere faizlerinden vazgeçmek koşulu ile paralarını ödemek istedikleri için anlaşma yoluna gideceklerini ikna olanlara paralarının ödeneceğini, olmayanların ise alacaklarını almak için para ellerine geçtikçe ödenmek koşulu ile bekleyeceklerini söyleyen Karalar, belediyenin mali portresini de ortaya koydu.

 

6 YOLSUZLUK DOSYASI YARGIYA İNTİKAL ETTİ

 

Kendilerinden önce 50 adet Küçükoba Mezarlığı’nda diğerleri de başka mezarlıklarda olmak üzere 235 adet hukuksuz olarak mezar yerinin satıldığı bir belediyeyi devir alarak çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Başkan Zeydan Karalar, Sayıştay tarafından yapılan denetlemede 48 milyon liralık fazla istihkak tespitinin olduğunun da ortaya çıktığını ifade etti. Önceki dönemden gelen 6 dosyanın mahkemeye intikal ettiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Mazot hırsızlığı, ahşap yolsuzluğunun da aralarında olduğu 6 dosya savcılığa intikal etmiştir.” Dedi.

 

CEYHAN BELEDİYESİ AÇIKLAMASI

Ceyhan Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonu nasıl değerlendirdiği sorulan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ‘Ciddi bir operasyon mu? Yoksa CHP’li belediyelere karşı bir operasyon mu? Bunu bekleyerek içeriğini öğrenip göreceğiz. Yalova Belediye Başkanı yolsuzluğu ihbar etti. Onu da görevden aldılar. Bu nedenle şimdiden bir şey söylemek doğru değil. Olayı anlayıp açıklama yapacağım” dedi.

 

Güney Kuşak Çevre Yolu Projesi konusuyla ilgili olarak sorulan bir soruya yanıt veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Karayollarının bu konuda sıkıntı yaşadığını ve kamulaştırma konusunda yaşanan sıkıntıyı da belediyenin çözmesinin mümkün olmadığını belirtip ‘Ümit ederim ki sorunu aşarlar. Yoksa bekleyecek’ dedi.