Karar verin artık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, basına desteklerin süreceğini açıklayarak 'İzmir örneğinde olduğu gibi, meclis kararlarının yerel gazetelerde yayınlanması suretiyle basına destek verilmesi yöntemini konuşuyoruz. Konu belediye meclisimizdedir.' dedi. 2 yıldır bir türlü komisyonlarda görüşülüp karara bağlanamayan bir talebin bu kadar uzamasını da yerel gazeteler ve Adanalılar anlamış değiller.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, basına desteklerin süreceğini açıklayarak “İzmir örneğinde olduğu gibi, meclis kararlarının yerel gazetelerde yayınlanması suretiyle basına destek verilmesi yöntemini konuşuyoruz. Konu belediye meclisimizdedir.” dedi. 2 yıldır bir türlü komisyonlarda görüşülüp karara bağlanamayan bir talebin bu kadar uzamasını da yerel gazeteler ve Adanalılar anlamış değiller.
İZMİR MODELİ NEDİR?
 Pandemi koşulları ile kapılarına kilit vurulma noktasına gelen yerel basının Adana’daki temsilcileri Adana Büyükşehir Belediye Başkanını ziyaret ederek destek vermelerini talep ettiler. Başkan Karalar’da kıt imkânlara sahip olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Bu gelişmeler yaşanır iken İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerel basına destek verilmesi için belediye meclis kararlarının halka duyurulmasının temini için yerel gazetelerde yayınlanmasına yönelik bir kararı meclisinde alarak uygulamaya koydu.
MERCİMEK’İN ÖNERİSİ BEKLETİLİYOR
Bu gelişmeyi örnek alan Adana’daki yerel gazeteler İzmir Modelinin Adana’da uygulanmasını talep etti. İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Recai Mercimek bu konuyu öneri olarak belediye meclisinin gündemine taşıdı. Meclis, talebi görüşmek üzere komisyonlara sevk etti. Lakin 2 yıldır komisyonlarda konu konuşulamadı, karara bağlanamadı. Meclise getirilemedi. Başkan Zeydan Karalar ise dilekçenin üzerinden 2.yıla girilmesinden sonra bir açıklama yaparak ‘Konuyu konuşuyoruz’ dedi.
YA EVET, YA DA HAYIR DİYECEKSİNİZ!
Oysaki konunun üzerinde konuşulacak bir durum yok gibi gözüküyor. Komisyonlarda talebin bekletilmesi demek dilekçeyi rafa kaldırmanız demektir. Yerel basına destek verme konusunda olumlu görüş içindeyseniz konuyu görüşür, oylar ve meclise getirirsiniz. Endişeniz ve yardım konusunda kararsızlığınız var ise böyle hadiseyi sarkıttıkça sarkıtırsınız. Bir türlü karar veremeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar ve meclis üyelerine çağrıda bulunuyoruz. Verin artık kararınızı!