Karataş'ta 'Yörük Çadırı ve Turizm Danışma Bürosu' açıldı

Karataş ve Yumurtalık Turizmi Geliştirme Altyapı Hizmet Birliği tarafından Karataş'ta yapımı tamamlanan Yörük Çadırı ve Turizm Danışma Bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

Karataş ve Yumurtalık Turizmi Geliştirme Altyapı Hizmet Birliği (ATGAB) ve  Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal'ın başkanlığı döneminde Turizm Birliğinin faaliyetleri ile Karataş ve Yumurtalık ilçelerinin tanıtımı için verilen çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

Yörük Çadırı açılışında; Adana Geleneksel El sanatları Kültür ve Turizm Derneği (AGET) Başkanı Ömer Erdoğan'ın Ahşap oyma , Sedef kakma ,halı kilim dokuma,iğne oyası, bakır ve nakış işlemeli objelerin yanı sıra resim sanatından bazı örneklerde  Karataşlı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.Adana Büyükşehir belediyesi Halk oyunları ekibi ve Bando ekibinin güzel gösterilerinden sonra sahneye çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Müziği Devlet sanatçısı Hidayet Özkan da güzel Anadolu türküleriyle açılışa renk kattı.

Açlışa; Karataş ve Yumurtalık Turizmi Geliştirme Altyapı Hizmet Birliği (ATGAB) Boğaçhan Ünal ile birlikte ,Karataş Kaymakamı Durmuş Gençer,Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar,İl Kültür turizm Müdürü Sabri Tari,ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu ,Yumurtalık Platformu Başkanı Şaban Yetkin, Atgab Birlik Müdürü Selçuk Mamak katıldı. 

Açılış Konuşmasında Başkan Ünal, geçmişten günümüze yaşanmış ve hala yaşanmakta olan bir çok kültürel değerlerin mevcut olduğunu ve kaybolmaya yüz tutmuş bu değerlerin halkımıza tanıtılması ,aynı zamanda ilçemizin kültürel değerlerinin yaşatılması amacı ile hazırlanan Yörük Çadırını Karataş'a kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Ünal, yörük çadırı ile birlikte Karataş'ın tanıtımına yine büyük katkı koyacak olan Turizm Danışma Bürosunun da aktif olarak çalışmaya başladığını gelen misafirlerin ve Karataşlıların bilgi alabileceği önemli bir çalışmayı hizmete sunduklarını söyledi.

Başkan Ünal ; Karataş ve Yumurtalık ilçelerimizin tanıtımı için fuar ve çeşitli alanlarda tanıtım çalışmalarında bulunduklarını , Karataş ilçesinden başlanarak Turizm Danışma Bürosu ve Yörük Çadırının hayata geçirildiğini ve ileriki dönemlerde Yumurtalık İlçemize de aynı çalışmanın gerçekleştirilebilmesi için alt yapı çalışmalarının devam ettiğiğni söyledi.İlçelerin tanıtımı için ayrıca tanıtım broşürleri ve katalogların da hazırlandığını belirterek , Karataş ilçemize kazandırılan Turizm Danışma Bürosu ve Yörük Çadırının hayırlı olmasını temenni ederim dedi.

Başkan Ünal ; 12 Ağustos Onur Akın,13 Ağustos Ferhat Göçer ve 14 Ağustos Ömür Gedik tarihlerinde Karataş’ta gerçekleştirilecek olan Atapark Açılışı ve Büyük İskender Konserlerine de tüm halkımızı davet etti.