Karate Federasyonu'ndan Adana'ya Övgü

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında yarışacak 30 kadın ve erkek sporcunun geçen hafta Adana’da gerçekleştirilen Türkiye Büyükler ve Veteranlar Şampiyonası’nda belirlendiğini söyledi.

Başkan Delihasan, Adana’da yapılan Türkiye Şampiyonası’na katılan sporcu, antrenör, yönetici ve hakemlerin iyi izlenimle memleketlerine döndüklerini belirterek, turnuvada her konuda kendilerine destek veren Adana Valisi Mustafa Büyük, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır,  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Karate Federasyonu Adana İl Temsilcisi ve diğer görevlilere teşekkür etti.

2 dönemdir federasyon başkanlığı yaptığını, daha önce Milli Takım antrenörü olduğunu, aileyi yakından tanıdığını ifade eden Delihasan, şöyle devam etti:

“Federasyonların aynası milli takımların elde ettiği başarıdır. Bu nedenle Adana’da milli takım antrenörleri Levent Aydemir, İbrahim Ercin, Murat Delihasan ve Mehmet Albayrak 4 gün boyunca müsabakaları izleyerek Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda yarışacak 30 kadın ve erkek sporcuyu belirlediler. 5-8 Mayıs 2016 tarihinde Paris’te Montpellier Kenti’nde Avrupa Şampiyonası’na, Haziran ayı içinde de Avusturya’nın Salzburg Kenti’nde gerçekleştirilecek Dünya şampiyonasına katılacağız. Göreve geldiğimizden bu yana sporcu, hakem, antrenör ve madalya sayısında önemli artışlar yaşanıyor. 173 bin sporcu, bin 725antrenör, 2 bin 884 hakemle hem ülkemizde, hem de yurtdışında en başarılı federasyon gösteriliyoruz. “

-“KARETE OLİMPİK SPOR OLMAYI HAK EDİYOR”-

Karate’nin olimpiyat oyunlarına alınması için Avrupa ve Dünya Federasyonlarıyla birlikte hareket ettiklerini ifade eden Delihasan, “Karatenin olimpiyat oyunlarına alınması konusunda ciddi çalışmalarımız var. Büyük olasılıkla 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda karateyi göreceğiz” diye konuştu.

Adana’yı çok önemsediklerini ifade eden Delihasan, yakın gelecekte uluslararası müsabakanın birinin Adana’da yapılmasını sağlayacağını, Adana’da genç, çalışkan bir İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak için gelecekten çok umutlu olduğunu, ayrıca organizasyon konusunda deneyimli, heyecanlı, bilgili bir ekibin bulunduğunu sözlerine ekledi.