'Kariyer'i seçen kadınlarda meme kanseri riski artıyor

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan, çalışan kadınların genellikle anne olmayı ertelediğini ancak 30 yaşından sonra doğum yapan kadınların meme kanseri olma riskinin arttığını söyledi

Mersin Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ankutsan firmasının kadın yöneticilerine, Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan tarafından ‘Meme kanserinde farkındalık’ semineri verildi. Op. Dr. Karakan, tercihini kariyer yapmaktan yana kullanan ve çocuk yapmayı 30 yaşından sonrasına erteleyen kadınlarda meme kanseri riskinin arttığını söyledi.

ÇALIŞAN KADIN GECİKİYOR

 

Meme kanseri riskini artıran faktörlerin bir çoğunun önlenebilir olduğunu belirten Op. Dr. Karakan, “Fazla alkol alımı ve sigara içmek, doğum kontrol haplarını uzun süre kullanmak, aşırı yağlı yemek ve elektromanyetik alan-radyasyona uzun süre maruz kalmak, meme kanseri riskini artıran ancak önlenebilecek unsurlar. Diğer yandan ailede meme kanseri olması, daha önce bir memenin meme kanseri nedeniyle alınması gibi faktörler konusunda kişinin yapabileceği bir şey yok. Ancak bu kişiler, düzenli kontrolle hastalığın erken teşhisini sağlayabilir” dedi.

ERKEKLER KENDİNE KONDURAMIYOR