Karnaval yerel rantı ulusal!

4-8 Nisan tarihleri arasında şehrimizde gerçekleştirilecek olan Portakal Çiçeği Karnavalı'nın organizesinde görev alan isimlerden kaynaklı 'külfeti yerele, rantı ulusala' görüntüsünü ortaya çıkaran program akışı, Adana'da karnavalın ihtiyaçlarını karşılayacak esnaflarda tedirginliğe neden oldu.

4-8 Nisan tarihleri arasında şehrimizde gerçekleştirilecek olan Portakal Çiçeği Karnavalı’nın organizesinde görev alan isimlerden kaynaklı ‘külfeti yerele,  rantı ulusala’ görüntüsünü ortaya çıkaran program akışı, Adana’da karnavalın ihtiyaçlarını karşılayacak esnaflarda tedirginliğe neden oldu.

BELEDİYELER MASRAFLARI KARŞILIYOR

Ali Haydar Bozkurt’un projesini ortaya koyduğu ve daha sonra kentin sahiplendiği Portakal Çiçeği Karnavalı’nın organizesinde iki isim etken oldu. Bu iki isim Ali Haydar Bozkurt ile ATO’nun kurduğu ve çok eleştiri alan ATAK A.Ş’nin de yöneticisi olan İlhami Günsel’di. Bu arada Portakal Çiçeği Karnavalı için oluşturulan organize komitesi de ‘etkinliklerin içeriğini doldurup’ kentimizdeki belediyeler başta olmak üzere masrafları birçok kamu kurum ve kuruluşlarına yüklediler.

KAZANCI BİRİLERİNE, KÜLFETİ YERELE!

Her belediye kendi ölçeklerinde karnavala katkı sunmak adına maddi imkan sağlayarak kendisini görevli saydı. Ali Haydar Bozkurt ve İlhami Günsel’in de bilgisi dahilinde karnavalın organize işleri karnavalın yapıldığı Adanalı esnaflara yaptırılarak bu esnaflara para kazandırılması yerine İstanbul menşeli firmalara yaptırıldı. Yerel gazeteler ve yerel televizyonların, kentteki tanıtım ve organizede görev alacak esnafların yerine iş ve işlemlerde ulusal ölçekli kuruluşların seçilmesi, İstanbul-Adana arasında festivale iştirak edecek kişilerin davet, konaklama gibi harcamalarının seçilmesinde Adana’daki firmaların yetirince imkan bulamaması ‘karnaval yerel, rantı ulusal’ şeklinde yorumlandı.

ADANA’DA YEREL ÖLÇEKLİ İŞLETME KALMAMIŞ!

Sadece Adana’ya gelerek karnavalı izlemeye yönelik konukların bırakacakları gelir ile sınırlı bir kazanç elde etmek durumunda kalan Adanalı esnaflar, ‘Sanki Portakal Çiçeği Karnavalı Ali Haydar Bozkurt ve İlhami Günsel Beyin organize ettiği bir etkinlik gibi algılanıyor. Bu iki isimde ulusal firmaları organizede görevlendirmişler. Sanki Adana’da bu işleri yapacak firmalar kalmadı’ diyerek eleştirmeye başladılar. Öte yandan merkez Büyükşehir ve ilçe belediyelerine maddi katkı koymaları adına belirli bir bütçe ayırmalarının emrivaki yapıldığı da karnaval öncesindeki hazırlıklar sırasında kendisini hissettirdi. ‘Koku aşk, coşku Adana’ya zenginlik getirdi’ diyerek yola çıkan komitenin Adana’daki yerel ölçekli işletmelere de kazanç elde etme adına katılımı sağlamasını bekleyen esnaflar, ‘İnşallah bu yanlışlık son bulur. Adana’da organizede yer alacak işletmelerin de olduğunu artık birileri farkına varsın’ diyerek sözlerini noktaladılar.