Karnavala siyaset müdahalesi!

Referandum öncesinde gerçekleştirilen 'Nisanda Adana'da' karnavalına gölge düştü.

Bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Portakal Çiçeği Karnavalı’nın 16 Nisan tarihinde yapılacak olan Anayasa Referandumu öncesine rastlamasını fırsat bilenler, hazırladıkları afişlerde ‘Portakal ye gribe HAYIR de’ ifadelerini kullanarak ‘HAYIR’ kelimesini de kahverengi renk ve hayır oyunun karakteri ile aynı tarzda yaparak karnaval fırsatçılığı yaptılar. Karnavala da böylelikle siyaset bulaştırarak fırsatı değerlendirmek istediler.

VALİLİK EL ATMALI

‘Nisan’da Adana’da karnavalının üç büyük destekçisinden birisi olan Adana Valiliği’nin bu afişleri kimlerin hazırlayarak astırdıklarını araştırıp karnavala siyaset bulaştırmasına izin vermemesini isteyen Adanalılar, ‘Böyle bir fırsatçılık olmaz. Kutlama komitesinde yer alanlar çıkıp bu konuya açıklık getirmeli ve karnavala siyasetin bulaşmasının önüne geçmelidir’ diyerek yorumda bulundular.

DAVETTE AYRIMCILIK

Öte yandan ‘Nisan’da Adana’da’ karnavalının tertipleme komitesinde yer alan isimlerin gala gecesi olarak tertipledikleri etkinliğe davet ettikleri kişiler arasında ayrımcılık ve eksiklik yapmalarına yönelik eleştirilerin dozu da artmaya başladı. Tertip komitesinde yer alan kişilerin özelde yerel basın kuruluşlarının yöneticilerini hiçe sayan anlayışı da duyarlı yerel basın mensupları tarafından protesto ediliyor.