Karşı çıkanlar gibi düşünmüyorum

Basınla bulaşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a imardan gelen pis koku iddialarını hatırlatıp 'Meclis kararlarını niçin veto etmediniz?' sorusunu sorduk.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, dün bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Karalar’a meclisten geçen yoğunluk artırımı ve imar değişikliği tekliflerine itiraz eden kendi partilisi meclis üyeleri başta olmak üzere itiraz edip ‘pis kokular geliyor’ uyarılarını dikkate alıp kabul edilen gündem maddelerini veto etme yetkisi olduğu halde neden veto etmediğini sorduk.

VETO ETMEDİM

Sorumuzun alt başlığını doldurmak adına Büyükşehir Belediyesi’nin karşısında yer alan TRT’ye ait Dünya Göz Hastanesi tarafından satın alınan yerin özel sağlık tesis alanı olarak ilan edilmesi, Kozan’daki Sevgican Hastanesi yerine konut yapılması teklifi, Gürselpaşa Mahallesi’ndeki iki katlı yerlerin 8 katlı konut alanına dönüştürülmesi kararlarını Karalar’a ilettik. Başkan Karalar, her üç imar değişiklikleri ile ilgili veto hakkını kullanmadığını ve itiraz eden meclis üyeleriyle aynı düşüncede olmadığını belirterek her üç yerle ilgili kendi düşüncesini açıkladı.

KARALAR’IN HEDEFLERİ

Öte yandan Başkan Zeydan Karalar’a turizm fuarlarından çekilme kararlarını ve UNESCO Dünya Gastronomi Şehirler Listesi’nde yer almaya dair soruları yöneterek belediyenin görüşlerini almak istedik. Başkan Karalar, ‘birkaç fuardan çekilmenin turizm alanında çalışmamıza olumsuz etkisi yok’ yanıtını verdi. Başkan Karalar, Kent Meydanını tamamlamak istediğini, 3 alt geçit yaparak hayata geçirmeyi hedeflediğini, bu yılın sonuna kadar belediyenin hizmet anlamında atağa geçeceğinin sözünü verdi.