Kasım ayı itibariyle su yüzde 20 ucuzluyor

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül ayı meclis oturumunda AK Parti Grubu adına konuşan Ozan Gülaçtı'nın su fiyatlarını aşağıya çekmeye yönelik konuşmasından sonra Belediye Başkanı Zeydan Karalar'da teklife sıcak bakıp 'Kasım ayından itibaren su fiyatları yüzde 20 ucuzlatılacaktır' dedi.

AK Partili Ozan Gülaçtı, su fiyatlarının her ay otomatik olarak zamlandığını ve Başkan Karalar’ın su indirimi sözünün üzerinden geçen süreyi de dikkate almak gerektiğini belirtip ‘Su fiyatlarını iki ayda yüzde 10’luk indirimden yüzde 20’ye kadar çekmek gerekiyor. Yüzde 5’lik de artış var. Toplamda yüzde 25 yapar. Biz acilen ASKİ Genel Kurulu’nu olağanüstü toplantıya çağırıp su fiyatlarını yüzde 30 aşağıya çekmenizi istiyoruz ’dedi. Gülaçtı, dershaneleri kapatan Zeydan Karalar’a çağrıda bulunup ’10 bin öğrenciyi ve ailesini perişan ettiniz. Uzaktan eğitim olmaz. Sizle bu öğrencilerin evlerini ziyaret ederek bir çay-kahve içelim. Onların bu halini görünce siz de vicdana gelirsiniz’ dedi.

KARALAR: ASKİ’Yİ KİLİTLETTİRMEM!

Ozan Güaçtı’ının konuşmasından sonra su fiyatları konusunda açıklamalarda bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, su indirimi sözünün arkasında olduğunu ancak kademeli olarak suyu indirmek istediklerini söyledi. Aradan geçen süreyi de dikkate alarak Kasım ayında toplanacak ASKİ Genel Kurulu’nda su fiyatlarını yüzde 20 olarak indirmeyi kabul eden Karalar, ‘Ben sözümün arkasındayım. Siz yüzde 30 diyerek de ASKİ’yi kilitlemek hiç çalıştırmamak istiyorsunuz. Buna da izin vermem’ dedi. Elektrikli su sayaçları rezaletini de değinen Başkan Karalar, ‘Bu rezaleti meclisle birlikte ortadan kaldırdık. 2014 yılındaki destek konusu ise doğrudur’ cümleleriyle yanıt verdi.