Kayıt dışı kiralık ev!

Son dönemlerde ülke genelinde yaygınlaştığı üzere Adana'da da sayıları her geçen gün artan miktarda günlük kiraya verilen evlerin kayıt altında olmadıkları ve devletin bu evleri kontrol etme adına fazlaca etkin olmadıkları belirtiliyor.

Şehrin merkezi yerlerindeki bu evlerin lüks olarak döşenip günlük 1+1 evlerin 70 liradan, 2+1 ve 3+1 evlerin ise 100 ile 150 lira arasında değişen fiyatlardan internet üzerinden ve dağıtılan el ilanları, afişler sayesinde kiraya verilip mali ve idari açıdan bu evlerin denetiminin yapılamadığı işaret ediliyor. Bazı kötü amaçlı kişelerin kiraladıkları bu evleri garsonyer olarak kullandıkları da güvenlik güçlerine gelen bilgiler arasında yer alıyor.


YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET


‘Kişiye özel bir gecelik ev', ‘Farklı çıkarsa size söz ücretsiz kalacaksınız' gibi sloganlarla insanlara günübirlik olarak kiraya verilen evlerin emniyet açısından denetiminin de yetersiz olduğunu söyleyen bu kiralık evlerin bulunduğu apartmanların sakinleri bu uygulamadan ciddi anlamda rahatsızlık duyduklarının altını çiziyorlar. Adana Valiliği başta olmak üzere Emniyet Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı gibi birimlerin denetim adına harekete geçmesi isteniliyor.