Kazanç yok para isteyen çok

Adana'nın merkez ilçesi Çukurova'nın Turgut Özal, Kenan Evren, Uğur Mumcu ve Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki esnaf Büyükşehir Belediyesi'nce tahakkuk ettirilen yüksek kaldırım işgaliye ücretlerine tepki gösterdiler.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlediği Esnaf Meclisi'nde sorunlarını dile getiren esnafın, tepkisi dinmiyor. Bu 4 bulvarın Çukurova'nın yanı sıra Adana'nın en gözde yerleri olduğunu, kira ücretlerinin de yüksek düzeylerde olduğunu belirten esnaf, şunları söyledi: ‘'Yüksek kira ücretlerine bir de fahiş oranda artırılan kaldırım işgaliye ücretleri bizleri iş yapamaz hale getirdiler. 2013 yılında kaldırım işgaliye ücretini masa başı öderken geçen yıldan bu yana metrekareye dönüldü. 2013'de yıllık 2.800 TL işgaliye ödediğimiz yerlere şimdi 25 bin lira ücret tahakkuk ettirildi. 90 bin lira kaldırım işgaliye ücreti tahakkuk ettirilen işletmelerde var. Ekonominin durumu zaten ortada iş yapamaz duruma geldik. Kazancımız yok, ancak para isteyen çok. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'den bu duruma el atmasını ve kaldırım işgaliye ücretlerini makul seviyelere çekmesini istiyoruz. Başkanımızdan sesimizi duymasını istiyoruz.''


Esnaf, ayrıca Çukurova Belediyesi'ndeki toplantıda Belediye Başkanı Soner Çetin'e de konuyu ilettiklerini ve takipçisi olacağı konusunda kendilerine söz verdiğini hatırlatarak, Çetin'den bu konuda müjdeli haber beklediklerini bildirdiler.


ESNAF ŞİKÂYET ETMİŞTİ


Esnaf Meclisi'nde söz alan işletme sahipleri, Çukurova ilçesindeki Turgut Özal, Kenan Evren, Uğur Mumcu ve Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki işletmelerinde, kaldırım işgali nedeniyle kendilerine tahakkuk ettirilen işgaliye ücreti ve kesilen cezalar hakkında şikayette bulunmuştu.. Bulvarlardaki kaldırım işgali veya kullanılan alanlar hakkında, ilçe belediyesi olarak yaptırım güçleri olmadığını belirten Başkan Soner Çetin, şunları söylemişti:


‘Biliyorsunuz ki, bu uygulama baştan yanlıştı. Ancak, burada hiçbir esnafımızın ve vatandaşımızın mağdur olması taraftarı da değilim. Bu konu, Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Belediyesi'nin ortak çözüme kavuşturabileceği bir konu. Sizi büyük yük altına sokan bu uygulamanın düzeltilmesi için bir an önce diğer kurumlardan temsilcilerin de bulunacağı bir komisyon oluşturacağız. Kurulan komisyonlarla beraber sizi tekrar buraya davet edeceğiz ve orada da çözüme kavuşturacağız. Hiç merak etmeyin. Biz sorunların çözümü noktasında, kendimizi sizlerin yerine koyarak, çözüm arıyoruz. Bu nedenle de hiçbirinizi mağdur etmeyeceğiz. Gücümüzün yettiğini çözeceğiz. Gücümüzün yetmediği konularda da, sizin yanınızda olup sonuna kadar mücadele edeceğiz.''