Kemiğin kilosu 30 lira

Et fiyatları yükselince vatandaşlar et yerine kemik almaya başladı.

Adana’da ekonomik kriz altında alım gücü düşen vatandaşlar, et fiyatları artınca kemik satın almaya başladılar. Ramazan ayında evine et alamayan yurttaş, kilosu 30 liradan kemik alarak yemeklerinde kemik kaynatmaya başladı.

VATANDAŞ KASAPLARI SUÇLUYOR AMA…

Yıllık olarak yüzde 85 ile 160 arasında zamlanan eti yemek hayal oldu. Adana’da kasaplarda daha önce halka ücretsiz olarak verilen, etinden sıyrılmış kemik ise kilosu 30 TL’den satılıyor. Tavuk sıyrığı kemikler bile 30 liraya kadar satılmaya başlanıldı. Kasaplar, vatandaşların et fiyatı yükselmesinden dolayı kendilerini sorumlu tuttuklarının altını çizip “Bizim bu durumda suçumuz yok. İnsanların fiyatı yüksek bulması haklı bir neden ama yapacak bir şey yok” diyerek konuya yaklaştılar.

SAKATATIN YANINA YAKLAŞILMIYOR

Gazetemize açıklamalarda bulunan Adanalı kasaplar, “İnsanların talepleri genellikle ciğer, yürek ve kemik oluyor.  Et pahalı olduğu için alamıyorlar. İnsanlar kemik alıyor, kaynatıp vitamini için çocuklarına veriyorlar. Geçen yıl kuzu ayağı 1-2 TL iken, bu yıl 15 TL oldu. Yürek geçen yıl 70 TL iken, bu yıl 140 TL oldu. Yine, ciğer geçen yıl 120 TL iken, bu yıl 300 TL oldu. Kuzu ciğeri 100 TL iken, bu yıl 400 TL oldu. Eskiden kemikler satılmıyordu artık satılıyor. İnsanların parası ete yetmediği için kemik daha uyguna geliyor. Satışlar geçen yıla oranla çok fazla düştü” diye konuştu.

Kemik kilsu Ramazan