Kepeklere Çözüm İçin Etkili Kepek Şampuanı

Kepek; saç derisinin zaman içerisinde soyularak pullar halinde dökülmesidir. Vücudun diğer bölümlerinde olduğu gibi deri de zaman içerisinde kendini yenileme ihtiyacı duymaktadır.

Kepek; saç derisinin zaman içerisinde soyularak pullar halinde dökülmesidir. Vücudun diğer bölümlerinde olduğu gibi deri de zaman içerisinde kendini yenileme ihtiyacı duymaktadır. Bu yenilenme sürecinde derinin en dış tabakası (yani yaşlı deri) kuruyarak soyulur ve küçük parçalar halinde dökülmeye başlar. Bununla birlikte kepeğe neden olabilecek pek çok dış faktör de vardır. Genel olarak kepek zararsızdır ancak kötü bir görüntü oluşturmaktadır.

Kepek Şampuanı Kullanmadan Önce

Kepek saç derisinin yenilenmesi dışında çeşitli mikrobik nedenler, Seboreik dermatit, saçları yeterince yıkamamak, Malassezia adlı bir mantar, stresli bir yaşam, beslenme şekli gibi pek çok hastalık ya da durum kepek oluşumuna neden olmaktadır. Dolayısıyla kuru saç derisinin soyulması olarak algılansa da altında çok farklı bir sebep dahi bulunabilir. Sorunun çözümü bu noktada uygulanacak yöntemin de belirleyicisi durumundadır. Ancak bu noktada uygulanabilecek en etkili çözüm kaliteli bir kepek şampuanı kullanmaktan geçer.

Doğru Kepek Şampuanı Kullanmak Önemlidir

Kepek problemi ne kadar yaygın olsa da, eğer ciddi bir cilt hastalığınız yoksa kepek, tıbbi bir tedavi gerektirmez. Kesinlikle bulaşıcı veya zararlı değildir. Ancak kötü görüntüsünün yanında saç derisinde kaşınma ve buna bağlı olarak saç derisinde kızarıklığa yol açar. Bu noktada kaliteli bir kepek şampuanı kullanmak saç derisini rahatlatacaktır. Kepeğin nedeni çoğunlukla kuru cilt olmasına rağmen yağlı saç derisinin de kepeğe yol açtığı bilinmektedir. Yağlı ciltlerde oluşan kepek, genellikle sarı renktedir ve saç derisi haricinde burun yanı, kulaklar ve hatta kasık bölgesinde dahi görülebilir.

Kepek şampuanı içeriği dikkatlice okunmalıdır. Kepek şampuanı içerisinde genellikle kepeğe karşı etkili olan Çinko pirit, selenyum sülfit, salisilik asit, ketokonazol ve kömür katranı gibi maddeler bulunur. Bu maddeler kullanılacak şampuanın türüne göre şampuan içeriğinde bulunurlar.

https://www.recete.com/kepek-sampuani/ adresinde saç deriniz ve saç bakımınız için değişik içeriklere sahip, kepeğe karşı etkili şampuan ve saç kremi çeşitlerini bulabilirsiniz. Farklı markalardaki saç derinize özel bakım ürünlerini bu adreste görüntüleyebilir, kolay ödeme ve kargo avantajı ile adresinizde teslim alabilirsiniz.