''Kırsal Düşü'' Adana'lılarla buluşuyor

Fotoğraf Sanatçısı Seçkin Yılmaz, Kırsal Düşü kitabı ve sergisi ile Adana'lılarla buluşuyor.

Fotoğraf Sanaçısı Seçkin Yılmaz’ın Fotoğrafya Fotoğraf ve Sinema Derneği’ndeki serge açılışı ve kitap imza günü  18 Kasım 2016 Cuma günü saat 19:00’da yapılacak.

Sektörel Haber Portalı turizmnews.com İstanbul Temsilcisi ve Eski Anadolu Ajansı serbest muhabiri fotoğraf sanatçısı Seçkin Yılmaz’ın 128 sayfadan oluşan ‘’Kırsal Düşü’’ adlı kitabı Espas Sanat Kuram yayınlarından çıktı. Tasarımını mimar Tuğba Yalçın’ın gerçekleştirdiği kitabın danışmanlığını Orhan Cem Çetin yaptı. 128 sayfa olan kitapta, sanatçının 1999- 2016 yılları arasında çektiği 96 siyah beyaz fotoğraf bulunuyor.

 

“Dağlarım oyuldu, toprağım boğuldu” diyerek hikayesine başlayan Seçkin Yılmaz, Kırsal Düşü çalışmasında, anne ve babasının yaşadığıDereköy’de 1999 yılından bu yana çektiği fotoğraflarla, çok kısa bir süre öncesine kadar bozulmadan gelen kırsal yaşantıyı, orada yaşayan insanların toprağa ve suya olan bağlılığını, inançları, geçmişi, yapıları, oyunları ve mutluluklarıyla anlatmak için zamana yayılmış bir rota çizerek;  bugün ani ve vurucu bir şekilde kaybedilmiş olan değerleri anlatıyor.

Sosyal ve ekonomik düzeni bozulan Dereköy, Adapazarı Bilecik yolu üzerinde, bölgede  Doğançay HES projesinden etkilenen onlarca küçük köyden biri. Tek bir köy üzerinden izleniyor olsa da, Kırsal Düşü bugüne kadar su yüzüne çıkmamış ve çok benzer hikayeleri olan diğer kırsal yaşantılarına, dönüşümlerine ve tahribatlarına referans veriyor.

KİMDİR | Seçkin Yılmaz

Fotoğrafçı Seçkin Yılmaz, İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Kültürel izler, yabancılaşma ve insan haklarına dair konulara odaklanıyor. Sosyal-belgesel projeler üretiyor. 1966 yılında Adapazarı’nda doğdu. Endüstri mühendisliği okudu (İTÜ) ve mühendislik kariyerine devam ederken 90’lı yılların sonlarında fotoğrafla ilgilenmeye başladı. Uzun yıllar yaşadığı Adana’da, Anadolu Ajansı’nda (2006–2012) yurt muhabiri olarak çalıştı. Halen turizm haberleri de yapmaya devam ediyor.

Işık Suya Dokunduğunda (2006), Karşı Kıyı Abhazya (2014) ve Büyük Çerkes Sürgünü (2014), Kırsal Düşü (2016)  başlıklı kişisel sergilerini açtı.

 TRT için Bossert: Karatepe’nin İzinde (2006) adlı belgesel filmin kamera arkası fotoğraflarını çekti ve sergiledi. Katıldığı çok sayıdaki karma sergilerin arasında Vakıflı-Barışa Çağrı (2004), Fotoğrafçıların Gözüyle Sinema Sanatçıları (2007), Sinemadan Yüzler (2008) sayılabilir. Anadolu Ajansı ile İçimizden (2008), Artı 60 (2009), Beyaz Bir Masal (2010) ve Her dem Sultan (2010) gibi sosyal-kültürel sorumluluk projelerinin kitap ve fotoğraf sergisi çalışmalarını gerçekleştirdi.