Kış koşullarında yaşamı öğrendiler

Prodoss Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü tarafından düzenlenen 'Kış Temel Eğitimi' başarıyla tamamlandı.

Prodoss Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü tarafından düzenlenen ‘Kış Temel Eğitimi’  başarıyla tamamlandı. Kış koşullarında yaşamı, kış yürüyüşü tekniklerini ve  kış malzemelerinin kullanımını öğrendiler

Kış mevsimine girdiğimiz bu günlerde Prodoss’un etkinlikleri aralıksız devam ediyor.  Türkiye Dağcılık Federasyonu kış eğitimlerine gidecek sporcular başta olmak üzere, katılımcıları kış faaliyetlerine hazırlamak amacıyla düzenlenen ‘Kış Temel Eğitimi’nin teorik toplantısı geçtiğimiz günlerde kulübün Turgut Özal Bulvarı’ndaki binasında yapılmıştı.

Uygulamalı eğitim de  07 – 08 Ocak  2017 tarihlerinde çadır konaklamalı olarak Kızıldağ Yaylası’nda yapıldı.  Eğitime katılanlar, kış koşullarında yaşam, kış yürüyüşü teknikleri, kazma, krampon ve kış malzemelerinin kullanımının yanı sıra Kar Mağarası’nda yaşamı öğrendiler. Uygulamalı eğitim Murat Arıkan, tarafından verildi.

Prodoss yetkilileri, doğa yürüyüşleri, kamplar, özellikle dağcılık ve zirve faaliyetlerimiz esnasında kış şartlarına uygun bilgi ve donanıma sahip olmanın çok önemli olduğunu söylediler.