Kıyıpark Millet Bahçesi gibi hizmet verecek

İnşaatı büyük bir hızla devam eden ve 130 bin metre kare alanla Yüreğir'in en büyük parkı olan Kıyıpark'ın inşaatı devam ediyor.

İnşaat alanında incelemelerde bulunan ve çalışmalar hakkında bilgi alan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''İçerisinde Adana'da olmayan bir çok yeni etkinlik alanı yapılıyor. Su kayağı tesisi, yüzer sahne, marina anfi, optimis marina, yelken kulübü, ahşap iskele, 2 adet kır kahvesi, emekli ve engelli evleri, festival alanları, seyir terasları ve deniz feneri olacak. Adanalı vatandaşlarımız su ile daha buluşacak.'' dedi.

                                                                                                    

MİLLET BAHÇESİ GİBİ HİZMET VERECEK

 

1 yıl gibi kısa sürede tamamlanacak olan Kıyıpark'ın ''Millet Bahçesi'' gibi hizmet vereceğini belirten Başkan Çelikcan ''Geçen yıl sonbahar ayında ihalesini yaptığımız Kıyıpark projesi hükümetimizin programında da olan ''Millet Bahçesi'' projesi gibi hizmet verecek . 130 bin metrekare olan bu alanı Orman Bölge Müdürlüğümüzle görüşerek tahsisini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz. İçerisinde hizmet verecek olan emekli , engelli evleri ve yapılan sosyal ve kültürel tesisler ile vatandaşlarımız burada boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirecekler. Buradan her yaştan insan faydalanacaktır. '' şeklinde konuştu.

 

YÜREĞİR'DE YEŞİL ALANLAR KATLANARAK ÇOĞALIYOR

 

Göreve geldiği günden bu yana Yüreğir'de yeşil alanları ve dinlenme alanlarını hızla çoğalttıklarını belirten Başkan Çelikcan ''Göreve geldiğimiz günden bu yana Yüreğir'de yeşil alanları mevcudun bir kaç katına çıkardık. Geçen yıl sonbaharda ihalesini yaptığımız Kıyıpark inşaatını rekor bir hızla bu sene sonbahar ayında bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.'' diyerek Yüreğir'e önemli bir eseri daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.