Kız Öğrencilere Meme Kanseri Anlatıldı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Kız Meslek Lisesi öğrencileri toplantıya büyük ilgi gösterdi.

Adana’daki Rotary Kulüpleri, sorumlu davranışlarıyla takdir topluyor. Adana Rotary, Seyhan Rotary, Çukurova Rotary ve 5 Ocak Rotary Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği etkinlik çerçevesinde Yüreğir Afetevleri’nde bulunan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Kız Meslek Lisesi’nde ‘Kanser Erken Tanı’ eğitimi verildi.


İl Sağlık Müdürlüğü (KETEM) doktoru Nilgün Kocabıyık ile hemşire Halide Arslan’ın kız öğrencilerine yönelik eğitici bilgiler sunduğu toplantıya Adana Rotary Kulübü Başkanı Cenk Erdemışık, Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Hakan Tuyan, Çukurova Rotary Kulübü Başkanı M. Lütfi Candır ve 5 Ocak Rotary Kulübü Başkanı Funda Sökün'ün de katıldığı erken tanı eğitimini kalabalık öğrenci gurubu ve öğretmenler izleyip bilgi sahibi oldu.


“VÜCUDUNUZU TANIYIN”


Dr. Nilgün Kocabıyık, kanserden korunma yöntemlerini anlattığı konuşmasında özellikle sigaradan uzak durulmasını önerdi. Sağlıklı beslenme ve sporla birlikte bireylerin kendi vücutlarını tanımasının önemine işaret eden Kocabıyık, “Kanserdeerken teşhisin önemi büyük. Gençlerimiz duyarlı ve dengeli beslenme ile birlikte vücutlarına dikkat ettikleri takdirde kanserden önemli ölçüde korunmayı sağlar” diye konuştu.