KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Karaman'dan ÇGC'ye ziyaret

KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Züleyha Karaman, Adana'da Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaret ederek, Başkan Cafer Esendemir ve Yardımcısı Sait Güleç ile görüştü.

KKTC'de görev yapan ve ada dışına medya hizmeti sunan gazetecilerin oluşturduğu Dış Basın Birliği'nin ilk kadın başkanı olan Züleyha Karaman ve Cafer Esendemir mesleki konularda görüş alışverişinde bulunarak, iki basın kuruluşunun birlikte yapabileceği ortak projeler üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Karaman, bundan önce olduğu gibi, adada ve Türkiye’de bundan sonra da mesleki kurum ve kuruluşlarla diyaloglarını sürdüreceklerini ve mesleki konularda dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, "Aslen yöremizin insanı olan, sevgili kardeşimiz Züleyha Karaman'ın KKTC'de mesleki örgütümüz olan Dış Basın Birliğinde başkanlık yapmasından gurur duyuyoruz. Anadolu Ajansında uzun yıllar birlikte görev yaptığımız, KKTC'nin tarihi önemli günlerinde beraber çalıştığımız Karaman'ın bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğine olan inancımız tamdır" dedi.

Esendemir, Dış Basın Birliği ile önünümüzde süreçte bazı ortak projeler geliştireceklerini belirti. Esendemir, bir süre önce hayatını kaybeden önceki dönem Dış Basın Birliği Başkanı gazeteci ve yazar Arslan Mengüç'ü de rahmetle andı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'na (TGF) bağlı üç kadın cemiyet başkanından biri olan Karaman, ayrıca TGF'ye bağlı yurtdışındaki tek kadın cemiyet başkanı olma özelliği de taşıyor.