Klima satışları yüzde 50 arttı

Yaz sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde olacağı beklentisi, klima satışlarında rekor bir artışı da beraberinde getirdi. n11.com verilerine göre klima satışlarında geçtiğimiz yılın Mayıs ayına göre yüzde 50 artış gözleniyor.

Hava sıcaklıklarının geçtiğimiz yıla göre mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğine yönelik yapılan açıklamalar klima satışlarına yansıdı. Online alışverişte serinleten fırsatları takip eden kullanıcı verilerini derleyen n11.com’un klima satışlarında geçtiğimiz yılın Mayıs ayına göre yüzde 50 artış gözlendi.

 

Yaz aylarında mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenen sıcaklık ve nem oranının etkisiyle artan satışların n11.com’da doğrudan gözlemlendiğini belirten şirket açıklamasına göre n11.com’da geçtiğimiz yılın Mayıs ayına göre bu yıl satışlarda yüzde 50 artış kaydedildi. Sıcak havaların yanı sıra yeni nesil cihazlar, online alışveriş kolaylığı, ürün çeşitliliği ve uygun ödeme koşullarının da talebi harekete geçirdiği belirtilen açıklamada, n11.com’un Türkiye’nin en geniş klima ürün yelpazesini yüzde 30’a varan indirimlerle sunduğu da belirtildi.