KOBİ’ler sicil affı istiyor

Ekonominin durağanlaşmasından dolayı Adana’da, çekini ve senedini ödeyemez duruma gelen KOBİ’ler sicil affının çıkartılmasını bekliyor.

Son yıllarda ekonominin durağanlaşması nedeniyle iş yapamaz duruma gelen ve bankalardan çektikleri kredileri ödeyemez duruma gelen esnaf, zor günler yaşıyor. Bankalara olan borçlarını ödeyemedikleri için ‘’kara Listeye’’ alınan esnaf, hükümetten sicil affının çıkartılmasını istiyor.

Adana’da kurulu olan ve yurtdışına cıvata ihracatı gerçekleştiren Koza Cıvata Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Ünal Parlakkan, ekonomide yaşanan olumsuzluklardan dolayı kentte birçok esnafın zor durumda olduğunu söyledi. Esnafın çekini ve senedini ödeyemez duruma geldiğini ifade eden Parlakkan, şöyle konuştu:

‘’Neredeyse iş yapamaz hale geldik. Zorluklar içerisinde üretim yaparak yurt dışına ihracat gerçekleştirip ülkemize döviz kazandırıyoruz. Ancak, artık dayanacak gücümüz kalmadı. Bankalara olan borçlarımızı ödeyemediğimiz için sicilimiz bozuldu ve kara listeye alındık. Bundan dolayı da KOSGEB’in sağladığı kaynaklardan yararlanamıyoruz. Devletimizden biran önce sicil affını çıkartmasını ve bizlere cansuyu vermesini bekliyoruz.’’