KOBİDER, Türkiye AB için referanduma gitmeli!

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, ''Türkiye AB için referanduma gitmeli! Türkiye platonik aşka benzeyen AB sevdasından vazgeçmeli'' dedi.

Özgenç, açıklamasında şunları kaydetti:

''İngiltere Başbakanı Cameron'ın 3 bin yılına kadar, olmaz açıklaması durumu çok güzel özetliyor. Zira ülkemizin 3 bin yılında alınacağı da şüpheli!


Türkiye  tüm dünyada ciddi bir prestij kaybı yaşamaktadır!


İnsanlar katılmak istedikleri bir gruba alınmadıklarında gurur yapıp katılmaktan vazgeçerler. Ülke itibarı diye bir şey var. Mazisi dünyaya nizam veren, Osmanlı imparatorluğunun mirasçısı olan, Türkiye Avrupa Birliğine  gireceğiz diye prestijini sarsmamalı!


Bir kapıda 53 yıl bekletilmez. Çünkü AB topluluğunu oluşturan ülkeler,  bizi Avrupa Birliğine almayacaklarını belli ediyorlar.  Ve de artık bunu bizden anlamamızı istiyorlar.


Niye anlamıyoruz hala?


60’lı başlayan AB serüvenimiz onca yıldır hala umutsuzca devam ediyor. Bunca yıldır kapısında nice yaptırımlarla bekletildiğimiz  bir topluluğa girmek için gösterilen gayretler boşa çıkmaktadır.


Ülke itibarı diye bir şey var!


Ülkenin gururu ayaklar altına alınmamalı. Artık enerjisini alternatif seçeneklere harcamalı. Çünkü bu saatten sonra Avrupa Birliğine gireceğini düşünmek boşa umut etmek olur.


Türkiye platonik aşka benzeyen AB sevdasından vazgeçmeli!


Daha iki hafta önce İstanbul'un fetih kutlamalarında Bizans'ın yıkılmasıyla ilgili gösteriler yaptık. Bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızla övünürken; onların torunlarının, Bizans kültürünün ve haçlı ruhunun  bir parçası olan, topluluğa girmek için can atması geçmişe saygısızlık olmuyor mu?''


AB sürecini desteklemiştik!

 

Özgenç, "Biz KOBİDER olarak AB üyeliğine alınmayacağımızın bilincinde olmamıza rağmen müzakereleri 'önü açık' olarak görsek dahi desteklemiştik. Çünkü ekonomik olarak kalkınan ve demokratikleşen Türkiye'nin, kendi iç istikrarı için gerekli olduğunu düşündüğümüzden dolayı AB sürecine destek vermiştik. Ancak bu süreci on yıllar sürmesi beklenen uzun vadeli bir süreç olarak gördük. Ve Türkiye’nin Dünyada prestij kaybetmesine neden oluyor’’ dedi.