"Kolumu geri verebilecek misiniz?'

Merdivenden düştü, kolu kırılınca alçıya alındı. Kolu kangren oldu ve kesilmek zorunda kaldı

8 yaşındaki ilkokul 3.sınıf öğrencisi olan Eren Akarsu Şakirpaşa Ova Mahallesi’ndeki evlerinin merdivenlerinden düştü. Kolu kırıldı ve Seyhan Devlet Hastanesi’ne hafta sonunda acile müracaat etti. Kırık kolun filmi çekildi ve kol alçıya alındı. Lakin parmakları uyuşan, bir müddet sonra moraran Eren ağrıdan duramaz oldu. Adana Şehir Hastanesi’ne babası ile birlikte ağrı için gittiklerinde kolunun kangren olduğunu öğrenip şok yaşadı.

KOL ALÇIYA ALINIP EVE GÖNDERİLDİ

Ayşe ve Gökhan Akarsu çifti alt gelir düzeyinde günlük çalışarak evine geçindiren bir aileydi. Oğulları Eren’in merdivenden düşmesinden sonra anne Ayşe Akarsu hafta sonu olan Cumartesi günü Seyhan Devlet Hastanesi’nin aciline müracaat etti. Eren’in kolunun filmi çekilip kırıldığı tespit edildi. Kol alçıya alındı ve Eren annesi ile birlikte eve gönderildi. Bir hafta sonrasında alçının çıkarılacağı söylendi. Ancak Eren eve gittiğinde ağrıdan duramıyordu. Annesi Pazartesi günü ağrılar kesilsin diyerek Şakirpaşa Sağlık Ocağı’na Eren’i götürüp ağrı kesici iğne yaptırdı.

ORTAPEDİ POLİKLİNİĞİNDE MÜDAHALE OLMADI

Lakin ağrı bir türlü kesilmedi. Salı gün Seyhan Devlet Hastanesi’nin Ortopedi Polikliniği’ne götürüldü minik Eren. Buradaki doktor acilde çekilen filime bakıp bir hafta içinde kırılan kolun yerine kaynayacağını söyledi. Ailenin ısrarla ağrıyı ve eldeki uyuşmayı söylemesine rağmen doktor alçıyı açıp bakmadı. Alçının açılması halinde kolun kaynamayacağını söyleyerek Eren’i tekrar eve gönderdi. Eren’in ağrıları kesilmeyince annesi bu kez Adana Şehir Hastanesi’ne oğlunu götürmek zorunda kaldı. Şehir Hastanesi’nin acilindekiler ‘Bu çocuğu neden bu kadar zamanda getirmediniz?’ dediler ve kola anında müdahil oldular.

İHMAL VE KUSUR VAR İDDİALARI

Yapılan tetkikte Eren’in kolunun alçı nedeniyle kangren olduğu etinin çürüdüğü ve acilen kolunun kesilmesi gerektiğine karar verildi. Eren ameliyata alındı. Ve Eren’in sağ kolu kesildi. Baba Gökhan Akarsu Adana Şehir Hastanesi’nin Ortopedi Servisi’nde yatmakta olan evladının başında refakatçi olarak bulunuyor. Ağlayarak evladının kolunun bir hafta içinde kırılması nedeniyle kangren olup kesilmesini hazmedemiyor. İhmal sonucu ve hastanenin alçıdaki yanlışlığı nedeniyle, doktorların alçıyı açmayıp moraran parmağın neden morardığını ilgilenmemeleri nedeniyle evladının kolunu kaybettiğini söylüyor dertli baba Gökhan Akarsu. Bu iddialarını yenileyerek evladının kesilen kolu geri gelmese de hak arayacağını ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtiyor.