Komisyon kurdurup olayı inceletiyorum

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel 'Not skandalı' haberimize açıklık getirdi.

Gazetemize iadeyi ziyarette bulunan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, bir süre önce kamuoyu ile paylaştığımız “Çukurova Üniversitesi’nde not skandalı” haberimizle ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi. Rektör Tuncel, olayla ilgili idari ve adli işlemlerin başlatılmış olduğuna dikkat çekip “Geriye dönük olmak koşuluyla araştırmalarımızı yapacak bir komisyon kuruldu. Konuyla ilgili ciddi şekilde ilgileniyoruz” dedi.

 

CEZA VERİLDİ VE YARGILANIYORLAR

Üniversiteyi vizyonu ve misyonu ile hak ettiği üst seviyelere taşımak adına gayret sarf ettiğinin altını çizen Rektör Tuncel, önceki dönemin Rektörü Mustafa Kibar tarafından not yükseltme olayı ile ilgili olarak disiplin ceza soruşturulması açıldığını, iki personel hakkında kademe ilerlemesinin durdurulması, aylıktan kesme cezalarının verilip Adana 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde de ilgili memurların yargılandıklarını söyledi.

 

NOT VE DİPLOMALAR İPTAL EDİLDİ

Tuncel, sadece Hukuk Fakültesi’nde değil tüm fakültelerde not yükseltmeleri tespit edilen öğrencilerin not ve diplomalarının iptal edildiğine dikkat çekti. Mimarlık Fakültesi’nde not yükseltme işleminin ise Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün Ziraat Fakültesi bünyesinde yer almasından kaynaklı yaz okulu belgesinin Mimarlık Bölümü yerine Ziraat Fakültesi’ne gönderilmesinden kaynaklı sıkıntının yaşandığı ifade edildi.