Köse: ‘Öğretmenlerimiz onurlu kahramanlardır'

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube Başkanı Deniz Köse, “Bir toplum eğitimcisine ne kadar değer verirse, geleceğine de o derece güvenle bakar.” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla bir açıklama yayınlayan Başkan Köse, Öğretmenliğin Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerden biri olduğunu söyledi.  Öğretmenliğin bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması sürecinde en önemli role sahip olduğunu hatırlatan Köse, şunları kaydetti:

“ Öğretmenlerimiz bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin rehberi durumundadır” diye konuştu. Köse, “Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve daha ileriye giden bir Türkiye için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerimiz göstermektedir. Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişecek geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum oluşturulacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görev şehidi olan ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günlerini tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”