Köseoğlu, ''Mahkeme kararı ile döneceğim''

Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan eski İlçe Başkanı Mustafa Köseoğlu, partinin genel başkan yardımcılarını eleştirmesi üzerine partinin disiplin kurulu tarafından ihraç edildi. Yüksek Disiplin Kurulu'na itiraz eden Mustafa Köseoğlu, ‘buradan da sonuç alamaz isem yargı kararı ile geri üyeliğimi hak edeceğime inanıyorum' dedi.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan CHP Seyhan eski İlçe Başkanı Mustafa Köseoğlu, Seyhan CHP İlçe Örgütünün düzenlediği ve partililerin bir araya geldiği bir toplantıda genel başkan yardımcılarını eleştirip ‘CHP neden iktidar olamıyor?' sorusuna örnekler vererek, partinin genel merkez yöneticilerinin kimlerle nasıl bir iş birliği içinde olduğunu ortaya koyarak yaptığı konuşmanın görüntülerinin genel merkeze iletilip kendisinin de ihraç edildiğini söyledi.


Köseoğlu, yapılan toplantının partililer ile bir araya gelme toplantısı olduğunu ve burada herkesin eteğindeki taşı döktüğü bir yer olduğunu belirterek ihraç yolunu açan konuşmasında neler söylediğini açıkladı. Köseoğlu, ‘bu toplantı aile içi toplantıdır. CHP'nin AKP'ye karşı neden alternatif olamadığını anlattım. Bu anlatımı yapar iken de genel başkan yardımcılarının nasıl AKP'den ihale aldıklarını, onlarla nasıl bir ilişki içinde olduklarını ortaya koydum. CIA ve MOSSAD'ın raporlarına yansıyan CHP'lilerden örnekler verdim. Partinin hangi üst düzey yetkililerinin nasıl ihale kovaladıklarını, iş kovaladıklarını anlattım. Adana'da dahi kimlerin iş yaptıklarını örnekleriyle ortaya koydum' dedi.


Tüzüğün 70/a ve b fıkralarına göre kendisinin partiden ihraç edildiğini belirten Köseoğlu, alınan kararın kendi konuşmasında eğer suç sayılacak yerler var ise bu maddenin içeriğine girmediğini, eğer konuşması suç ise bunun ancak 70/c'nin ilgili maddelerine gireceğini belirtip ‘Bu madde dedikodu yaymak maddesidir. Yani beni ihraç etmeyi gerektiren madde bu. Oysa benim konuşmam aslı olmayan şeyler de değil. Dedikodu yapmadım, partinin içerisinde olup bitenleri, herkesi konuşamadıklarını konuştum. Bana ihraç edilmeye yönelik karar tebliğ edildi. Ben de hakkımı arayarak Yüksek Disiplin Kuruluna başvurup konuyu Ankara'ya taşıdım. Burada da ihraç kararı onaylanır ise bu kez yargıya gideceğim ve mahkeme kararı ile partiye döneceğim' dedi.


Kendisinin CHP'liliğini kimsenin tartışmaya hakkının olmadığını belirten Mustafa Köseoğlu, partinin içinde birilerinin iki dudağı arasından çıkan sözlerle yargılanmasının da demokratik olmadığının altını çizip ‘benim konuşmalarımdaki haklılığımı yaptıkları eylem ile ortaya koyuyorlar. Ancak daha bu iş burada bitmedi' dedi.