Kovalı koruma!

Çukurova Üniversitesi'nin kongre merkezinin çatısından yağmur suları akıyor.

Bilim insanlarının yetiştiği kurum olan Çukurova Üniversitesi’nin kongre merkezinin çatışının yapım hatasından kaynaklı olarak akması nedeniyle yağmur suları resmen kovalar ile koruma altına alınıp idare ancak bu çözüm yolu ile yürek yakan görüntüyü kapatmaya çalışıyor.

YAĞMUR SULARI AKIYOR

ÇÜ’de ‘Çanakkale’den 15 Temmuz’a Türk’ün Vatan Türküsü’ isimli etkinliğin düzenlenmesi nedeniyle Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş’ın da katıldığı programda, bu binanın yapımında kullanılan malzemelerin ne kadar kaliteli olduğuna tüm davetliler tanıklık etti. 50 milyon liraya mal olduğu tahmin edilen ÇÜ Kongre Merkezi’nin çatısının akıyor olması nedeniyle üniversite yönetimi kovalar koyarak akan yağmurları önlemeye çalışıyor.

İBRETLİK GÖRÜNTÜ

Eski rektör Alper Akınoğlu döneminde yapımına başlanan ve yakın tarihte tamamlanarak hizmete giren 30 bin m2’lik kapalı alana sahip, 5 bin kişilik fuaye ve kokteyl alanı, 300 kişilik sahne ve 1420 kişilik üçe bölünebilin çok amaçlı salonu, 2 adet sineması, 960 m2 müzesi, 1924 m2’lik restoranı bulunan tesisin kesin kabulünü yapan yetkililer başta olmak üzere müteahhit firmanın da kabahati yokmuş gibi gerekli işlemleri üniversite idaresi yaptı mı bilinmez. Ancak ortaya çıkan bu görüntü ibret vesikası olarak karşımızda duruyor.