Kozan ve Sanayi Çarşıları'nda Kentsel Dönüşüm

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile start alan ve Adana’nın ilk ‘Yerinde Kentsel Dönüşüm’ projesi olan çalışmalar ilçede 9 noktada sürüyor. Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla Kozan ve Sanayi Çarşısı sakinleri ile yürütülen Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirilirken vatandaşlarında görüşleri alındı.

Yüreğir, hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri ile köhnemiş eski görüntüsünden sıyrılıyor. Vatandaşların düşüncelerinin de alınarak hazırlanan projeler Yüreğir’e yeni ve modern bir görünüm sağlıyor. Kışla Mahallesi’nde vatandaşın memnuniyeti ile tamamlanan 1’inci etap çalışması diğer mahallelerde devam eden çalışmalara örnek oluyor. Kışla Mahallesi’nde sağlanan ‘kentsel dönüşüm’ü gören vatandaşlar çalışmaların kendi mahallelerinde de uygulanmasını istiyor. Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla Kozan ve Sanayi Çarşısı sakinleri yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirilirken vatandaşlarında görüşleri alındı. Yüreğir Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Gildir ve Halil Şimşek, İmar Müdürü Kaan Bozdoğan ve yetkili proje koordinatörü ile birlikte vatandaşların sorularını yanıtladı, proje hakkında bilgiler verdi. Bundan sonra daha sık bir araya gelineceği belirtildi.

 

KOZAN VE SANAYİ ÇARŞISI PROJESİ

Yüreğir Belediyesi'nin sürdürdüğü kentsel dönüşüm alanlarından biri olan ve Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 22 hektar alanı kapsayan projenin imar planı onaylandı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Adana'ya yakışan çok önemli bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

 

Kozan ve Sanayi Çarşısı projesinin hayata geçmesiyle Adana'nın yeni kent meydanına kavuşacağını belirten Başkan Çelikcan "Şehir merkezinde kalan ve Adana'nın merkezi olabilecek bir alan yıllardan bu yana atıl bir vaziyette bekliyordu. Yapılan girişimlerimiz sonucu Kozan Çarşısı ve Sanayi Çarşısı artık Adana'nın en önemli merkezlerinden biri haline geliyor. 30 dönüm alan üzerine kurulacak olan ve birçok sosyal ve kültürel etkinliğin yapılacağı kent meydanına da kavuşacağız. Proje ile ilgili vatandaşlarımızın düşünceleri de elbette bizim için çok önemli. Zaman zaman bir araya geliyor esnafın, vatandaşın sorunlarını dinliyor, fikirlerini alıyoruz. Nihayetinde vatandaşın memnuniyetidir bizim için esas olan. Bu konuda vatandaşlarımızla istişarelerimiz sürecek." şeklinde konuştu.

 

YAŞANABİLİR ÇEVRE, MODERN KONUTLAR

Proje kapsamında, meydanı, yeşil alanı, iş merkezi ve modern yaşanabilir konutlarıyla Yüreğir’de modern ve çağdaş bir yaşam alanı hedefleniyor. Alan içerisinde 192 adet konut, 800 adet işyeri bulunmakta iken proje sonrası konut,  ofis ve ofis binaları, konut altı işyeri planlamaktadır.