Kozanlı güreşçi dünya birincisi oldu

Kozanlı güreşçi dünyanın en büyük spor organizasyonları arasında gösterilen ‘ISF GYMNASİADE 2016 Trabzon Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatları’nda dünya birincisi oldu.

11-18 Temmuz tarihleri arasında Trabzon’da yapılan olimpiyatlara 10 spor dalından 2 bin 500 sporcu katıldı. Organizasyonun güreş dalında yapılan maçlarda 96 kilo ile Türk Milli Takımı adına mindere çıkan Kozanlı güreşçi 18 yaşında ki Can Berk Bozkurt, Hindistanlı rakibi Nitesh Chhikara’yı yenerek kilosunda dünya birincisi oldu.

Altın madalya ile ilçeye dönen başarılı sporcu, sevincini ziyaret ettiği Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ile paylaştı. Babası ile birlikte Başkan Öztürk'ü makamında ziyaret eden Can Berk Bozkurt, ata sporu güreş başta olmak üzere tüm spor dallarına destek veren ve bu süreçte kendisini yalnız bırakmayan Başkan Musa Öztürk’e teşekkür etti. Güreşe Kozan Belediyespor güreş takımında başladığını ve şu an Türkiye’nin en önemli güreş takımlarından olan Ankara Şekerspor takımı adına güreştiğini ifade eden Bozkurt; “Kozan’ımızın adını dünyaya duyuran Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu merhum İsmet Atlı gibi başarılı bir güreşçi olmak ve yeni nesillere örnek olmak istiyorum. Hedefim 2020 Tokyo olimpiyatlarında güreşerek ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek. Gösterdiğim bu başarıda emeği bulunan değerli hocalarıma, aileme ve özellikle bugüne kadar bizden desteğini hiç esirgemeyen Kozan Belediye Başkanımız Sayın Musa Öztürk’e teşekkür ediyorum” dedi.

Dünya çapında gerçekleşen bir organizasyonda Kozan’ın adını birincilikle yazdıran Can Berk Bozkurt’u tebrik eden Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, son yıllarda Kozanlı güreşçilerin önemli başarılara imza attığını söyledi. Dünya ve olimpiyat şampiyonu merhum İsmet Atlı’nın bıraktığı mirasın emin ellerde olduğunu ifade eden Başkan Öztürk; “Kozan Belediyesi olarak sporun her dalını ve sporcularımızı destekliyoruz. Kulübümüzde yetişen güreşçilerimiz bugün yurt genelinde ki başarılı kulüplerde yüzümüzü güldürüyor. Hedefimiz yerel ve ulusal müsabakalarda ilçemizi ve ülkemizi başarıyla temsil edecek genç sporcular yetiştirmek. Katıldığı uluslararası olimpiyatta dünya birincisi olan ve ülkemizi başarıyla temsil eden bu yavrumuzu, emeği geçen hocalarını ve vatana böyle hayırlı bir evlat kazandıran ailesini tebrik ediyorum. İnancın ve azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz. İdeali olan 2020 Tokyo olimpiyatlarında güreşeceği ve ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektireceğinden hiç şüphem yok. Şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Öztürk başarılı güreşçiye günün anısına plaket ve çeşitli hediyeler verdi.