KÜÇÜK: "CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Adana Barosu, Adana Tabip Odası, Adana Diş Hekimleri Odası, Adana Veteriner Hekimler Odası, Adana Eczacı Odası ve TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulundan oluşan Adana Akademik Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) olağan değerlendirme toplantısını Baro Tesislerinde gerçekleştirdi.

Son günlerin en yoğun tartışılan müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısı ile Adalet ve Kalkınma Partisi eski MKYK üyesi ve milletvekili aday adaylarından Ayhan Oğan’ın ‘yeni bir devlet kuruluyor, kurucusu da R. Tayyip Erdoğan’dır’ sözleri üzerinden yapılan değerlendirmede; “Cumhuriyetimizin 94 yıllık kazanımlarının, İnkılap yasalarının, laiklik temelinde herkes tarafından korunması, daha da ileriye taşınması gerektiği, hangi din, mezhep, inanç vs. hiç fark etmez yurttaşların tamamının devlet nazarında eşit olduğu ilkesi çerçevesinde Medeni Kanunumuzun esaslarının korunması gerektiği ifade edildi.

Son dönemde görev, yetki ve sorumluluk makamında olanların bilinçli olarak, kasten gündeme gelen, getirilen suni ve gündem saptırmaya yönelik karanlık zihniyetleri yansıtan konularda ulusumuzu toplumsal barıştan, kardeşlikten sapmadan, kötü niyetli emellere alet olmadan modern toplumumuzun değerlerine sahip çıkması gerektiğine işaret edildi.

ADANA TABİP ODASI BAŞKANI DOÇ.DR. ALİ İHSAN ÖKTEN, ŞEHİR HASTANELERİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

Dünyada artık bu kadar büyüklükte hastane yapmanın ekonomik ve sağlık hizmetleri açısından rantabl olmadığını ifade eden Doç. Dr. Ökten, artık en fazla 600 yataklı hastanelerin yaygınlaştığını, ayrıca yapılan şehir hastanelerinin arazilerinin de devlet tarafından bedelsiz olarak yüklenici firmalara verildiğini aktardı.

DT. FATİH GÜLER AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINA DİKKAT ÇEKTİ.

“Adana’da, Sağlık Bakanlığı tarafından diş hekimliğinde yeni muayenehane, poliklinik ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinin (ADSM) özel de açılıp ruhsatlandırılması işlemi kimi zaman abartılı denetimlerle yapılırken,  ‘sahte ve ehil olmayan’ dişçiler ile mücadelede aynı titizlik gösterilmemektedir. Oda temsilcilerinin denetimlerde yer almaması kimi sorunlara sebep olmakta, her geçen gün de yeni yer açmak ve denetimlerde onay almak diş hekimleri için eziyete dönüşmektedir. Sahte dişçi meselesi 73 Diş Hekimliği Fakültesinin, 32 bin diş hekiminin olduğu bir ülkede kanayan yaradır. Asli görevleri ruhsatsız ve yetkisiz çalışanlara karşı mücadele etmek olanların hiç bir devlet desteği  ve hizmet alımı garantisi olmadan meslektaşlarımızın bıktıracak şekilde detaylı bir şekilde denetlenip ruhsatlandırılmalarını büyük bir üzüntü ve esefle karşılamaktayız” dedi.

 

“Bakanlar Kurulu son olarak sıfır gümrük vergisi ile 500 bin büyükbaş, 475 bin küçükbaş ve  85 bin ton et ithalatına izin verdiğini, bu uygulamalar ve ithalat ile hayvancılığımızın yapısal sorunları çözülmeden yerli üreticiyi yok olacağını, tamamen dışa bağımlı hale geleceğimizi ifade ederek,   bizlerin ve veteriner hekimlerin  acilen hayvancılık kurultayını düzenleyerek ülkemizde bu sorunların çözümüne dair yaklaşımlar sergilenmesini bekliyoruz” dedi.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Ali Kuzu da,  Adana İli, Çukurova, Yüreğir, Seyhan, Sarıçam ilçe sınırları içerisinde yaklaşık 70 bin hektar alanda hazırlanan 1/25000 ölçekli nazım imar planı revizyonu teklifi Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin 16.06.2017 tarih ve 243 sayılı kararı ile ayrıca 3000 hektar muhtelif alanda hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifi Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin 16.06.2017 tarih ve 244 sayılı kararı ile onaylandığını belirti.

“Planlar, kamu yararı amacıyla yapılır. Planların hazırlanma aşamasında, anket, kamuoyu yoklaması ve araştırması, toplantı, çalıştay, internet ortamında duyuru ve bilgilendirme gibi yöntemler kullanılarak kurum ve kuruluşlar ile ilgili tarafların görüşlerinin alınması esastır.

Plan raporunda, planın türü, ölçeği, kapsamı ve özelliğine göre; vizyon, amaç, hedefler ve stratejiler belirlenerek, koruma-kullanma esasları, alan kullanım kararları, yoğunluk ve yapılaşmaya ilişkin konularda planlama esasları ve uygulama ilkeleri, eylem planları, açık ve yeşil alan sistemi, ulaşım, erişilebilirlik ve mekânın etkin kullanılması, gerektiğinde koruma, sağlıklaştırma ve yenileme programı, alan ve projelerinin etaplama esasları, alan kullanım dağılımı tablosu gibi hususlarda açıklamalara yer verilir.

Nazım imar planlarında yer yer 1/1000 ölçekli uygulama imar uygulama planı gibi davranıldığı ve doğrudan net yoğunluk (emsal) değerleri ve 7m. yolların gösterildiği,