Kültür Evleri Mesleki Eğitim ve Bilgi Yuvaları Oldu

Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri arasında düzenlenen bilgi yarışması sonuçlandı. Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmada öğrenciler birinci olmak için kıyasıya yarıştılar. Yarışmalar sonucunda birinci Fatih Terim Kültür Evi, ikinci Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi ve üçüncü ise Çetin Topçuoğlu Kültür Evi oldu.

Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerinin birer eğitim ve bilgi yuvası olduğunu belirten Başkan Çelikcan 8.ci sınıflara yönelik düzenlenen bilgi yarışmasının heyecan içerisinde geçtiğini belirtti. Başkan Çelikcan yaptığı açıklamada 'Kültür Evlerimizde eğitim gören ve TEOG sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizi motive etmek ve sınavlara en iyi şekilde hazırlamak amacıyla Kültür Evleri arasında bilgi yarışması düzenledik. Bütün öğrencilerimiz büyük bir coşku ve heyecanla yarıştılar. Burada asıl amacımız öğrencilerimizi derslerine yoğunlaştırmak ve sınavlarında başarılı sonuçlar almasını sağlamaktır.

ÜCRETSİZ DERS TAKVİYE KURSLARI HER YIL YAPILIYOR

Her yıl kültür evlerinde  düzenli olarak devam ettirdiğimiz ders takviye kursları ile bir çok öğrencimiz çok güzel okullara yerleştiler. Her yıl artarak devam eden ders takviye kursları ile maddi durumu iyi olmayan ve özel kurslara gidemeyen bir çok öğrencimize eğitim verdik. Kurslarımıza katılan bütün öğrencilerimizin eğitim setlerini de biz karşılıyoruz. Her yıl binlerce öğrencimiz bu eğitim merkezlerimizden ücretsiz faydalanıyorlar. Aileleri ise ücretsiz verdiğimiz bu kurslar sayesinde maddi külfetten kurtuluyorlar.  Bölgemiz eğitime en çok ihtiyacı olan bir bölge. Son yıllarda hizmete açtığımız kültür evlerimiz ve hükümetimizin bölgemize yaptığı okullar sayesinde bu eksiği büyük ölçüde kapatmış bulunmaktayız. Biz biliyoruz ki her şeyin başı eğitimdir. Biz de ilçemizde eğitime büyük önem veriyoruz.

BİRİNCİ FATİH TERİM'İN HİZMETE AÇTIĞI KÜLTÜR EVİNDEN ÇIKTI

Yapılan bilgi yarışmasında A Milli Teknik Direktörümüz ve Adana'mızın yetiştiği önemli isimlerden biri olan ve yakın zamanda Fatih Terim tarafından hizmete açılan ve kendisinin adını verdiğimiz Fatih Terim Kültür Evimizden çıkması da önemlidir.' şeklinde konuştu.

BİRİNCİLERE YARIM ALTIN

Düzenlenen bilgi yarışmasında birinci olan Fatih Terim Kültür Evi öğrencilerinin ödülünü ve kupasını Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile eşi Mehtap Çelikcan verirken, ikinci olan Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi öğrencilerinin ödülünü ise Belediye Başkan Yardımcıları Burhan Ülger, Halil Şimşek ve Mehmet Gildir birlikte verdiler. Yarışmada üçüncü olan Çetin Topçuoğlu Kültür Evi öğrencilerinin ödüllerini ise  Samet Saraç Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Bolkan ve Yüreğir Belediyesi birim müdürleri verdiler. Yarışma sonunda birinci gelen 3 öğrenciye yarım altın, kültür evine ise kupa, ikinci 3 öğrenciye çeyrek altın ve üçüncü 3 öğrenci ise saat ile ödüllendirildiler.

Yüreğir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen bilgi yarışmasında öğrenciler büyük heyecan yaşadılar. 1 turda 12 soru 2. ve 3. turda 6 şar soru soruldu. Büyük bir çekişme içerisinde geçen yarışmalarda 3 tur sonunda birincilik mücadelesi devam etti. Eşitlik bozulmayınca birinci kural gereği kura ile belirlendi. Yarışmaya veliler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Yarışma aralarında Yüreğir Belediyesi Halk Oyunları ekibi güzel gösteriler sunarak öğrencilerin heyecanının yatışmasına yardımcı oldular.