Kültür Yolu Festivali serisi Adana'dan başlıyor

Türkiye Kültür Yolu Festivali ilk durak Adana'da 13 Nisan'da başlayacak. 

Türkiye Kültür Yolu Festivali ilk durak Adana’da 13 Nisan’da başlayacak. 

13 Nisan’dan 10 Kasım’a kadar 16 farklı şehirde, sekiz aya yayılmış bir kültür-sanat maratonuyla Türkiye adeta bir festival iklimi yaşayacak. Anadolu'nun yedi farklı bölgesinde gerçekleşecek etkinlikler aracılığıyla Türkiye'nin tarih ve kültür zenginliği ışığında herkese görsel, işitsel ve duygusal açıdan zengin bir deneyim yaşatılacak.

Türkiye Kültür Yolu Festivali, ilk durağı Adana’da 13 Nisan’da başlayacak 21 Nisan'a kadar devam edecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali projesine dahil edilen ve bu yıl 12. kez düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile festival daha da renklenecek. 

Festival kapsamında, 30'dan fazla noktada konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle dolu dokuz gün boyunca Adana renklenecek. Portakal Çiçeği Karnavalı için şehre gelen çok sayıda gönüllü etkinlik ise karnaval programında yer alacak. Renkli Dev Karnaval Korteji başta olmak üzere birçok etkinlik Adana'da hem festival ziyaretçileriyle hem de karnaval severlerle buluşacak. 

Ünlü isimler sahnede

Mert Demir, Haluk Levent, Fatma Turgut, Emircan İğrek, Köfn Merkez Park'ta, Gece Yolcuları, Kafadar gibi birçok farklı müzisyen ve grup ise Atatürk Parkı'nda sahne alacak.

 İsmail Altunsaray ile Öykü Gürman Atatürk Parkı'nda Neşet Ertaş türkülerini seslendirecek. 

Sergiler, oyunlar

Refik Anadol'un "Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları" veri heykeli Anıt Müze'de sergilenecek. Festival rotasındaki şehirlerin ikonik yapıları ve Türkiye'nin tarih ve kültür zenginliğinin vurgulandığı, "Atatürk Kültür Yolunda" adlı eser, yapay zeka algoritması kullanılarak Tren Garı'nda festival ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. 

Gelenek ile gelecek arasında bir köprü kurarak sanatın evrensel etkisini vurgulayan "Eskizden Piksele Dijital Sanat: Anadolu Edition" sergisi müzeye dönüştürülen Milli Mensucat Fabrikası’nda sanatseverlerle buluşacak.  Adana Müze Kompleksi, festival için özel olarak hazırlanan sergilerden “Matraki: Bir Osmanlı Yıldızı’’na ev sahipliği yapacak. 

Festival kapsamında birçok tiyatro oyunu da sahnelenecek. Bunlardan bazıları “Kadınlar, Filler ve Saireler”, “Majestik”, “Radyo-yu Hümayun”, “Yüzleşme”, “Lobotomobilin Üç Seferi”, “Çocuk Köyü” 

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın renkli karnaval korteji başta olmak üzere, gelenekselleşen kortej kostümleri yarışması, su korteji, portakallı lezzetler yarışması, portakal çiçeği halk koşusu, rengarenk fest, portakal çiçeği satranç turnuvası, portakal çiçeği kamp alanı etkinlikleri, TJK - portakal çiçeği koşusu, TJK pony club, lezzet etkinlikleri, Adana hediyelikleri stant alanları gibi birçok etkinlik düzenlenecek. 

Portakal Çiçeği karnaval