Kumar oynayan 102 kişiye para cezası

Adana'da kumar oynarken yakalanan 102 kişiye 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 34’üncü maddesi gereğince toplam 18 bin 564 lira idari para cezası yazıldığı belirtildi.

Adana Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca; dernek/kooperatif adı altında faaliyet gösteren mekânlarda kumar oynanmasının önlenmesine yönelik operasyonlara devam edidiği belirtildi. Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde faaliyet gösteren “SS. PAPATYALAR SOSYAL VE YARDIMLAŞMA KÜLTÜR VE İŞLETME KOOPERATİFİ” binasında tombala çekilmek suretiyle kumar oynatıldığı ihbarının alınması üzerine; adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından söz konusu binada arama yapıldı.

Yapılan aramada; prefabrik binanın kiralandığı, müşteri tabir edilen şahısların şehir merkezinden servislerle bölgeye getirildiği, müşterilerin satın aldıkları tombala kartlarındaki rakamların üzerini tombala makinesinden çekilen sayılara göre çay pulları ile kapattığı, çekilişin kamera ve yansı cihazları vasıtasıyla duvarlardaki perdelere ve televizyonlara yansıtıldığı, toplanan paranın işletme karı kesilerek kartlardaki sayıların kapatılmasına göre ödül olarak dağıtıldığı tespit edildi.

Söz konusu binada yapılan arama da kumar oynayan (102) kişi ile birlikte kumar oyununda kullanılan suç unsuru (tombala makinesi, kamera, yansı cihazı, çekiliş kartları, para vb.) malzemelere el konulmuştur. Kooperatif kurucu üyesi bir şahıs hakkında “Kumar Oynamaya Yer ve İmkan Temin Etmek” suçundan, kumar oynayan (102) şahıs hakkında ise 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 34’üncü maddesi gereğince toplam (18.564.00 TL) idari para cezası uygulanarak, gerekli adli ve idari işlem yapıldığı vurgulandı.