Kuzey İrlanda Milli takımı Adana'da

Brezilya’da gerçekleştirilecek 2014 Dünya Futbol Şampiyonası’na katılma şansını kaybeden Türk Milli Futbol takımının 15 Kasım Cuma günü karşılaşacağı Kuzey İrlanda, Adana’ya gelerek ilk antrenmanını Gençlik Stadı’nda gerçekleştirdi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile Futbol Federasyonu Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz, Gençlik Stadı’na gelerek konuk ekibin tüm gereksinimi karşıladılar, ayrıca antrenörlere başarılar dilediler.

Hadi ile Oflaz, kentte önemli hareketlilik sağlayacak Türkiye-Kuzey İrlanda özel milli takım karşılaşması için tüm hazırlıkların tamamlandığını, kentte, uluslararası organizasyonları yapacak kadrolara sahip olduklarını, il spor müdürlüğü ile Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğü’nün iyi ilişkilerde oldukları ve koordineli çalıştıklarını belirttiler.

Karşılaşmayı, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yönetim kurulu üyelerinin de izleyeceği öğrenildi.

 

-KUZEY İRLANDA’DA EKSİK OYUNCU YOK-

Kuzey İrlanda Milli Takımı Antrenörü Michael O’Neill, ilk antrenman yapacakları Gençlik Stadı’nın sulanmasını istedi. Medya mensuplarının antrenmanı izlemesi için 20 dakika izin veren ve sorularını yanıtlayan O’Neill, Türkiye ile Adana’ya ilk kez geldiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Adana’da hava koşulları çok iyi. Ayrıca, dün gece gelmemize rağmen, organizasyondaki tüm görevliler bize yardımcı olmaya çalışıyor. Takımda eksiğimiz yok. Elbette Türk Milli takımını da yakından tanıyoruz. Başlarında Fatih Terim gibi deneyimli bir antrenörün bulunduğu Türk Milli takımı güçlü bir ekip. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi üst düzey kulüp oyuncularından oluşan Türkiye maçı kolay geçmeyecek. Genç bir kadroya sahibiz. Kazanmak için tüm gücümüzü sahaya yansıtacağız.”

 

-TÜRK VE YABANCI MEDYA MENSUPLARINDAN BÜYÜK İLGİ-

Futbol Federasyonu ve Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) birlikte gerçekleştirdiği medya akreditasyonuna Türk ve yabancı 180 medya mensubunun başvurduğu öğrenildi. Bu arada, 5 Ocak Stadı’nda  karşılaşma sonrasında antrenörlerin açıklama yapacağı medya odasının yeri değiştirildi ve genişletildi.  Ayrıca, protokol ve basın tribününde koltuklar onarıldı ve bazıları değiştirildi.

 

-EN FAZLA İLGİ KALE ARKASI BİLETLERİNE OLDU-

Türkiye-Kuzey İrlanda karşılaşmasının yapılacağı 16 bin kişi kapasiteli 5 Ocak Stadı’nda ki tüm eksikler giderildi. 10 Kasım Pazar gününden bu yana 5 Ocak Stadı Kuzey Maraton girişinde açılan 2 gişede bilet satışları devam ediyor.  Spor severler TC kimlik numaralarıyla en fazla 4 bilet alabiliyorlar. Kapalı 60, maraton 35, kale arkası bilet fiyatların ise 20 TL’ye satılıyor. En fazla ilginin ekonomik olması nedeniyle kale arkası biletlerine talep olduğu, biletlerin yarısının satıldığı da öğrenildi.

 

-KUZEY İRLANDA SEYHAN, TÜRK MİLLİ TAKIMI HİLTON’DA KONAKLIYOR-

Karşılaşma için Adana’ya erken gelen Kuzey İrlanda Milli takımı Seyhan Otel’de konaklıyor. 14 Kasım Perşembe günü  saat 12.00’de Adana’ya gelecek olan Türk Milli takımının ise Hilton Oteli’nde konaklayacağı belirtildi.

15 Kasım Cuma günü saat 21.00’de gerçekleştirilecek karşılaşmayı Hollanda Futbol Federasyonu’ndan, Bas Nijhuis yönetecek. Nijhuis’in yardımcılıklarını ise Rob Van de Ven ile Charles Schaap yapacak.  Dördüncü hakem ise Dennis Higler olacak.