Letonya'nın kuruluş yıldönümü Adana'da kutlandı

Letonya'nın Türkiye Büyükelçisi Elferts'i kabul eden Başkan Hüseyin Sözlü, Letonya'nın 98. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Adana'da gerçekleşen resepsiyona katıldı. Başkan Sözlü ve Büyükelçi Elferts, iki ülke ilişkilerinin her açıdan gelişmesi için çaba harcama konusunda görüşbirliği yaptı.

ADANA OLARAK İLİŞKİLERE OLUMLU KATKI KOYMAK İSTİYORUZ

İŞBİRLİĞİ GELİŞECEK

KURULUŞ YILDÖNÜMÜ RESEPSİYONU

1 ASRA YAKLAŞAN DOSTLUK

Bu yıl ayrıca Türkiye ve Letonya arasındaki ikili ilişkilerin 91. Yıldönümünü de kutlamaktayız. 18 Kasım 1911’de kurulan Letonya Cumhuriyeti ile bir asra yaklaşan dostluğumuz süresince, 1944’teki Sovyet işgal ve ilhakı tarafımızdan tanınmamış olup, SSCB’nin parçalanmasının ardından 3 Eylül 1991’de Riga’da yayınlanan ortak bildiriyle, Letonya ile diplomatik ilişkilerimiz yeniden başlamıştır.”

Letonya Türkiye Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts de, Ankara dışında ilk kez Adana’ya bir resmi görevle gelmekten gurur duyduğunu belirterek, “İlişkilerimiz 1920’li yıllara dayanmaktadır. Letonya’nın NATO ve AB üyesi olmasından sonra ilişkilerimiz hızla gelişmektedir. Türkiye, SSCB’nin Letonya’yı haksız ilhakını hiç bir zaman tanımamıştır. Bu nedenle her zaman sizlere minnettar kalacağız. 15 Temmuz Şehitlerini de saygıyla anıyoruz, ailelerine başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Letonya Adana Fahri Konsolosluğu’nun evsahipliğindeki kutlamalara katılmaktan ötürü bahtiyar olduğunu ifade etti. Başkan Sözlü, şöyle devam etti: “Büyükelçimizin Adana’da bulunmasından dolayı ve kendileri için böyle önemli bir günde Adana olarak evsahipliği yapmamıza olanak tanımalarından ötürü mutluyuz. Ayrıca, kutlama yapmak için Adana’yı tercih etmelerinden dolayı şahsım ve Adana halkı adına teşekkürlerimi iletiyorum.

100. YILI DA ADANA’DA KUTLAMAK İSTERİZ