Limoncu: Belediyede israf var

Seyhan Belediyesi'nin Kasım ayı meclis oturumlarında söz alan Cumhur İttifakı üyeleri CHP'li Belediyenin 2022 yılı bütçesine itiraz ettiler ve gerekçelerini de kalem kalem sıraladılar.

Seyhan Belediyesi’nin Kasım ayı meclis oturumlarında söz alan Cumhur İttifakı üyeleri CHP’li Belediyenin 2022 yılı bütçesine itiraz ettiler ve gerekçelerini de kalem kalem sıraladılar.
AK Parti Gurup Başkanvekili Yalçın Limoncu, belediyede ciddi israfların söz konusu olduğunu ve belediyenin hizmet üretememesine karşın borçlanma yetkisi isteyerek israfın önünü açtığını savundu. Limoncu Basın Yayın, İşletme İştirakler, Temizlik, Emlak İstimlak, Park Bahçeler, Kültür, Sosyal Yardımlar ve Bilgi İşlem Müdürlüklerinin bütçelerini geriye dönük olarak 5 yıllık dönem miktarlarını mecliste açıklayarak yapılan israflara dayanak tesis etti.
Limoncu, borçlanmaya ret oyu verdiklerini ve Seyhan’ın kurtuluşunun kentsel dönüşümden geçtiğinin altını çizdi. Kentsel dönüşüm ile belediyenin ciddi arsalar temin edeceğini de vurgulayan Limoncu, ‘Borçlanarak değil, çalışarak ilçeye hizmet edin’ uyarısında bulundu. Bilgi İşlem Merkezi’nin bütçesi ile birlikte Sosyal Yardımlar Müdürlüğü’nün çalışmalarını dile getiren AK Partili Limoncu, “Bir tavsiyem var. 28 milyon lira bütçe isteyen Sosyal Yardım Müdürlüğü kimlere yardım yapacağını belirlerken 5 kişiden oluşan belediye meclis üyelerinin yer aldığı komisyonla birlikte çalışsın. Bu komisyonda Millet İttifakı’ndan 3, Cumhur İttifakı’ndan ise 2 meclis üyesi var. Koordineli çalışır iseler daha verimli olunur ve yardımlarda israf, adam kayırma gibi konularda söz konusu olamaz” dedi.