Liseli gençler, engelli bireylerle iletişim kurmayı öğreniyor

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi Engelli Meclisi, lise çağındaki öğrencilerin engelli bireylere karşı duyarlılık kazanarak, olumlu iletişim kurabilmeleri amacıyla “Engelli Bireylerle Sağlıklı İletişim Yolları” semineri veriyor

Adana’yı engelsiz bir kent haline getirebilmek adına, bir dizi çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi Engelli Meclisi, engelli bireylerin sosyal hayatın içinde rahatça yer alabilmelerinin yolunun eğitimden geçtiğini vurguluyor.

Aralık ayı içerisinde, Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ve Avukat İlker Bahçeci tarafından, lise öğrencilerine yönelik verilen, “Engelli Bireylerle Sağlıklı İletişim Yolları” semineri ile, gençlere engelli bireylerle olumlu iletişim kurabilmelerinin yolları hakkında bilgi verildi. Günlük yaşam içinde, trafikte, alışveriş merkezlerinde karşılaştıkları engelli bireyler ile nasıl sağlıklı iletişim kurabileceklerine dair bilgi edinen gençlerin seminere ilgisi yoğun oldu. Özellikle görme engelli olmasına rağmen üniversite sınavı kazanarak avukat olmayı başarmış olan İlker Bahçeci’nin, gençler üzerinde etki bıraktığı görüldü.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi Engelli Meclisi, Milli Eğitim işbirliği ile okullarda “Engelli Bireylerle Sağlıklı İletişim Yolları” vererek, duyarlılık yaratma çalışmalarına devam edecek.