Lübnanlı uyuşturucu kaçakçısı Türkiye'de yakalandı

Lübnan ve Venezuela uyruklu uyuşturucu kaçıkçısı Kocaeli merkezli operasyonda yakalandı. Operasyonda 608 kilogram kokain ele geçirildi, dördü yabancı 13 kişi gözaltına alındı. 

Lübnan ve Venezuela uyruklu uyuşturucu kaçıkçısı Kocaeli merkezli operasyonda yakalandı. Operasyonda 608 kilogram kokain ele geçirildi, dördü yabancı 13 kişi gözaltına alındı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:

“Kocaeli merkezli üç ilde, elebaşılığını Lübnan ve Venezuela uyruklu olan Danı Talal Awad Abushanap’ın yaptığı ‘uluslararası uyuşturucu madde’ organize suç örgütüne yönelik düzenlenen  Narkoçelik-11 operasyonlarında toplamda;  608 kilogram kokain ve 827 kilo 500 gram uyuşturucu madde çoğaltımında kullanılan ara kimyasal madde ele geçirildi. 

Operasyonlarda organize suç örgütü elebaşının da aralarında bulunduğu örgüt üyesi  4’ü yabancı uyruklu 13 şüpheli yakalandı.

Narkoçelik-11 operasyonunda yakalanan kokain miktarı, EGM tarafından Türkiye’de bir defada yakalanan üçüncü en büyük kokain miktarı oldu.”

Tekirdağ’dan Antalya’ya

Yerlikaya’nın verdiği bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda Kocaeli, Antalya ve Tekirdağ’da operasyonlar düzenlendi. 

Operasyonlarda organize suç örgütü mensuplarının temin ettikleri kimyevi maddeleri Tekirdağ’ın Saray ilçesi kırsalında bir bağ evine depoladıkları ve buradan Antalya’ya sevk ettikleri belirlendi. 

Antalya, Döşemealtı ilçesinde bulunan bağ evlerinde gübreye emdirilmiş olan kokain maddesini ayrıştırma ve çoğaltma faaliyetlerinde bulundukları ve çoğalttıkları uyuşturucu maddenin bir miktarını piyasaya sürmek amacıyla harekete geçtikleri tespit edildi.

Operasyonlarda 579 kilo 300 gram likit kokain, 7 kilo 790 gram paketlenmiş kokain, 20 kilo 500 gram gübreye emzirilmiş kokain, 625 gram kokain maddesi, 827 kilo 500 gram uyuşturucu madde çoğaltımında kullanılan ara kimyasal ele geçirildi. 

Ayrıca bir adet uyuşturucu preslemede kullanılan pres makinesi, sekiz adet kokain maddesinin preslemesinde kullanılan baskı kalıpları, bir adet hassas terazi, bir adet pompalı adet tüfek, yuşturucu madde ayrıştırmada ve çoğaltımında kullanılan çeşitli aparatlara el konuldu.

Uyuşturucu operasyonu Lübnan Venezuella yabancı