LYS’ye SEYMER’de hazırlanan öğrencilere moral pikniği

Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri’nde (SEYMER) hazırlanan öğrencilerle moral pikniğinde buluştu. Kayışlı Mahallesi Piknik Alanı’nda gerçekleştirilen piknik programında sınav stresini atan öğrenciler karşılarında Belediye Başkanı Karalar’ı görünce çok şaşırdı ve sevindi.

SEYMER öğretmenleri ile birlikte piknik programı yapan öğrencileri sürpriz şekilde ziyaret eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar gençlerle uzun uzun sohbet etti. Karalar, uzun bir hazırlık maratonunun ardından girilen YGS’de 180 puan alan adayların girebildiği YGS’nin oldukça önemli bir aşama olduğunu belirtti.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “İkinci basamakta elde edeceğiniz puanlar sizlerin tercih edeceği meslekleri belirleyecek. Eğitimini göreceğiniz meslek sonraki yaşamınızı şekillendirecek. Bu anlamda sizlerin ve elbette sizlerle aynı stresi yaşayan ailelerinizin çok önem verdiği sınav öncesi bir miktar da olsa rahatlayabilmenizi sağlamak için böyle bir organizasyon düzenlenmiş. Organizasyonu bana haber verdiklerinde sizlerle birlikte olmak istedim. Bizlerde sizlerin geçtiği bu zorlu eşikleri yıllar önce geçtik. Bugün sıra sizde. Her birinize gireceğiniz sınavda başarılar diliyorum” dedi.