Maraton için geri sayım başladı

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Valiliği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘‘6. Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’’ heyecanına sayılı günler kaldı.

Uluslararası arenada Adana’nın tanıtımında büyük rol oynayan ‘‘ 6. Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’’ için geri sayım başladı. 3 Ocak 2016 Pazar günü saat 09:00’da gerçekleştirilecek organizasyona, 14 farklı ülkeden 50 elit sporcu katılacak.

KATILIM YOĞUN OLACAK

Geçtiğimiz yıl Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katılımlarıyla gerçekleşen ve dünyanın her yerinden sporcuların büyük ilgi gösterdiği maratona, bu yıl da katılımın yüksek olması bekleniyor.  2 Ocak’a kadar sürecek başvurularda, şimdiden 750 katılımcı başvuruda bulunduğu bildirildi. İstanbul Maratonu’ndan sonra en fazla değer bulan ve yurt dışında ses getiren “Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’’ ile, Adana’nın tüm dünyaya tanıtımı yapılırken, elit şehirler arasında yer almasına da önemli katkılar sağlayacak.

121 BİN 500 TL PARA ÖDÜLÜ DAĞITILACAK

Bayanlar, erkekler, master bayanlar ve master erkekler ile engelli bayanlar ve engelli erkekler kategorilerinde gerçekleşecek olan maratonda, dereceye giren sporcular para, kupa ve madalya gibi ödüllerin sahibi olacak. Ayrıca bu yıl ilk defa görme, işitme, üst bedensel, tekerlekli sandalye ve zihinsel engelli vatandaşlara da kendi özürlülük alanlarında da ayrı ayrı para ödülü verilecek.

Yarı maratonda birinciye 20 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 5 bin olmak üzere toplamda 121 bin Türk Lirası para ödülü dağıtılacak.