Masrafınızı maaşınız karşılayacak mı?

Belediye başkan adaylarına alacakları maaşları üzerinden zor bir soru yöneltiyoruz.

Yerel seçimler öncesinde değişik siyasi partilerden yüzlerce belediye başkan aday adayı ortaya çıkıp başkanlık görevine talip oldu. Merkez ilçe belediye başkanlarının ortalama 80 bin lira, Adana Büyükşehir Belediye Başkanının ise 130 bin lira maaş aldığı bir ortamda, seçim döneminde milyonları harcayan başkan adayları 5 yıl içinde alacakları maaşları ile yaptıkları masrafları bile karşılayamaz durumdalar.

İLÇE BAŞKANLARI 5 MİLYON LİRA KAZANIYOR

Gazetemiz istihbarat servisi ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkanlarının alacakları maaşları ile 5 yıl boyunca kazançlarını hesapladı. Merkez ilçe belediye başkanları ortalama olarak nüfuslarına göre 80 bin lira maaş alıyorlar. İlçe belediye başkanları yılda 980 bin, 5 yıllık görevleri süresinde ise toplamda 5 milyon liraya yakın maaş geliri elde edebiliyorlar.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI 7,5 MİLYON LİRA KAZANIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanları ise aylık olarak 120 bin lira dolayında maaş alıyorlar. Yılda 1 milyon 500 bin lira, 5 yıllık görev sürelerinde ise yaklaşık olarak 7 milyon 500 bin liralık gelir elde ediyorlar. İşte bu rakamları alan ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkanlarının 5 yıl boyunca alacakları maaş geliri, seçim döneminde harcadıkları toplam paranın yüzde 20’lik kısmına ancak yaklaşabiliyor.

BU KADAR HARCAMANIZIN KARŞILIĞINI NASIL ÇIKARACAKSINIZ?

Milyarlık bütçeye hükmeden bir belediye başkanı olarak makama gelecek olan belediye başkanlarımıza bu durumda bir soru yöneltmek gerekiyor. ‘Bu kadar para harcayarak belediye başkanı olduğunuzda alacağınız maaş geliriniz seçim döneminde yaptığınız harcamanın yüzde 20’sini karşılayabilecek durumda iken ne için bu göreve talip olursunuz?’ Bu kadar harcamanızı nasıl karşılamayı düşünüyorsunuz? Bu harcama bütçesini şehrinizi, yönetmeye talip olduğunuz ilinizi veya ilçenizi çok mu düşündüğünüz için yapıyorsunuz? Seçmen adına bu soruyu yöneltmek ihtiyacı duyduk. Sorumuzun yanıtını da alamayacağımızı bilmemize karşın kamuoyunun dikkatini çekmek istedik. (Çukurova Barış Gazetesi)

belediye başkanı maaş seçmen