Meczuba belediye meclisinden kınama

Atatürk'e, ailesine ve Afet İnan'a yönelik saldırılarda bulunan sözde öğretim elamanına Adana Büyükşehir Belediyesi'nin meclisinden kınama çıktı.

Dün toplanan belediye meclis oturumunda konuşan CHP’li Meclis Üyesi Yusuf Akıncı, ‘kurucu değerlerimize saldıran, bizleri ayrıştırmaya çalışan ve Atatürk Devrimlerini yok etmeyenlere karşı dik duracağız. Bu tür hareketleri kınıyoruz ve bu dil uzatanların dilini keseriz’ dedi. Akıncı’dan sonra söz alan CHP’li Vahap Çirkin’de birilerinin ısrarla Cumhuriyet değerlerine saldırdığını belirterek bilinçli yapılan bu eylemleri kınadı ve belediye meclisinin kınama kararı almasını teklif etti.

KARAR OY BİRLİĞİ İLE ALINDI

Bu tekliften sonra söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu öğretim elemanını meczup olarak nitelendirdi ve ‘Meczupları kimse tasvip etmez. Kınama noktasında bu meclis kararını da alır. Şöhret olmak istiyorlar bu meczuplar’ dedi ve belediye meclis üyelerinin kınama kararını oylamasını istedi. Yapılan oylamada kınama kararı oy birliği ile alındı. Öte yandan aynı meclis oturumunda Berat Kandili dolayısıyla tüm meclis üyeleri Adanalılar’ın kandilini kutladılar.